Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Aké vianočné darčeky si dávajú v kráľovskej rodine? Sú oveľa vtipnejšie, ako by ste čakali
Zdielať na

Aké vianočné darčeky si dávajú v kráľovskej rodine? Sú oveľa vtipnejšie, ako by ste čakali

Zdroj: Profimedia

Vianoce sú pre celú britskú kráľovskú rodinu veľmi dôležité. Okrem tradičných zvyklostí však majú aj svoje vlastné pravidlá a tradície a týka sa to aj vianočných darčekov.

V britskej kráľovskej rodine platí počas Vianoc roky nepísané pravidlo, a to „lacné a veselé.“ Čo to znamená? Nikto z rodiny nekupuje žiadne drahé dary, ale navzájom si dávajú vtipné a často až bizarné darčeky.

Nenechajte si ujsť počas sviatkov krásne vianočné rozprávky na JOJke!

Čím vtipnejšie, tým lepšie

Asi jediná, ktorá túto tradíciu porušila, bola princezná Diana, ktorá v roku 1981 podarovala všetkým členom rodiny drahé kašmírové svetre. Je možné, že jej jednoducho vianočné „pravidlá“ vtedy nikto nevysvetlil.

Bolo by asi zvláštne, keby si členovia kráľovskej rodiny kupovali drahé dary, ktoré si môže každý kúpiť sám. Namiesto toho sa všetci snažia o vtipné darčeky, ktoré si odovzdávajú vždy na Štedrý deň, informuje magazín Hello.

Vojvodkyňa Kate napríklad obdarovala kráľovnú Alžbetu II. domácou „chutney“, ktorú vyrobila sama podľa receptu svojej vlastnej babičky. Princovi Harrymu predtým, než začal chodiť s Meghan, zase venovala sadu potrieb s názvom „Vypestuj si svoju priateľku.“

Medzi najvtipnejších členov patrili najmä v minulosti princovia Harry a William. Harry svojej babičke Alžbete daroval „Big Mouth Billy Bass“ - model ryby, konkrétne veľkohubého ostrieža, ktorý spieva. Kráľovnú to vraj veľmi rozveselilo a bola z tohto darčeka úplne nadšená. Svojmu bratovi zase venoval parochňu, keďže postupne prichádza o svoje vlasy.

kráľovská rodina
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Princ William raz svojej babičke podaroval papuče s jej tvárou na nich. Ďalším humorným darčekom bola napríklad bizarná kožená záchodová doska, ktorú princezná Anna darovala svojmu bratovi Charlesovi. Svojmu otcovi princovi Philipovi zase dala mlynček na korenie, ktorý mal na jednom konci baterku, aby si mohol dochutiť jedlo pri grilovaní aj vtedy, keď sa zotmie.

Vyzerá to tak, že členovia kráľovskej rodiny predsa nie sú až takí nudní, ako niekedy pôsobia, však?

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie