Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čo sa stane s dieťaťom, ak na Vianoce dostane príliš veľa darčekov? Toto žiadneho rodiča nepoteší!
Zdielať na

Čo sa stane s dieťaťom, ak na Vianoce dostane príliš veľa darčekov? Toto žiadneho rodiča nepoteší!

Zdroj: Pixabay.com

Hoci to nikdy neplánujeme, veľakrát sa stane, že svoje ratolesti na Vianoce obdarujeme množstvom darčekov, ktoré nepotrebujú. Nie je to ani dobré. Prečo?

Koľko darčekov ste tento rok svojim deťom kúpili? Niektorí rodičia sa rozhodnú pre jeden väčší, iní zase pre množstvo malých. Čo je lepšie? 

Ako budú vyzerať Vianoce u porotcov Česko Slovensko má talent? Takto!

​Uznávaná expertka na výchovu deti Meggei Dent prezradila, kde je pravda. A tá vás naozaj prekvapí! “Žijeme v extrémne konzumnej spoločnosti, čo vytvára tlak na mnohých rodičov, aby svojim deťom kupovali čo najviac darčekov. Majú potom pocit, že ich ratolestiam pomôžu vyvíjať sa a stimulujú ich. Môže sa však stať presný opak. Príliš veľa hračiek môže ich kreativitu zabrzdiť a dokonca sa môžu stať závislými od pocitu vlastniť čo najviac vecí. Najmä tie menšie deti nepotrebujú veľa. Väčšinou sú veľmi zvedavé a pravdepodobne budú mať viac zábavy z krabice, v ktorej bola daná vec zabalená, ako z hračky samotnej,” priznala pre britský The Sun Maggie. Koľko darčekov je teda vhodných?

Pixabay.com

​Podľa austrálskej odborníčky úplne stačí aj jeden jediný, po ktorom však vaše dieťa naozaj túži a zabaví ho. “Radšej si ušetrite peniaze a nakúpte kvalitné potraviny, z ktorých im navaríte chutné jedlo, pretože aj to bude pre ne pôžitkom,” dodala na záver. Ako je to u vás? 

Aký darček si pre svojho manžela prichystala Beáta Dubasová?

Súvisiace články

Najčítanejšie