Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Príbeh tejto ženy vás chytí za srdce: Aby zachránila svoje dieťa, nechala si amputovať nohu
Zdielať na

Príbeh tejto ženy vás chytí za srdce: Aby zachránila svoje dieťa, nechala si amputovať nohu

Zdroj: Profimedia

Neuveriteľná láska k rodine bola pre ňu viac, ako jej vážna diagnóza a verí, že sa rozhodla správne. Klobúk dole za jej silu a odvahu prijať neuveriteľne ťažké bremeno, ktoré jej osud nadelil.

Kathleen Osborne (28) netušila, že je tehotná so svojim tretím dieťaťom, keď išla na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Žiaľ, pri tomto vyšetrení jej diagnostikovali rakovinu, ktorá sa jej v priebehu sedemnástich rokov vrátila už tretíkrát.

Radšej bez nohy ako na potrat

Kathleen mala rakovinu už ako 11-ročná, keď sa jej na nohe objavil bolestivý opuch. Podstúpila chemoterapiu proti rakovine kostí, museli jej odstrániť časť kolenného kĺbu a do nohy jej vložili dve kovové tyče. Liečba vtedy našťastie zabrala.

Kathleen nemala rakovinu 11 rokov, vydala sa a porodila dvoch synov, no zákerná choroba jej potom zasiahla pľúca. Keď sa vyliečila, verila, že už bude zdravá, žiaľ, pri kontrolnom vyšetrení jej museli lekári opäť oznámiť smutnú správu.

Tentokrát bola diagnóza o to vážnejšia, že jej okrem choroby zistili aj tehotenstvo. Lekári ju postavili pred ťažké rozhodnutie. Buď pôjde na potrat a okamžite začne s chemoterapiou, alebo jej amputujú celú nohu, aby zabránili šíreniu rakoviny, píše denník Mirror.

Za jedinú noc urobila mladá žena definitívne rozhodnutie a tak jej vo štvrtom mesiaci tehotenstva amputovali nohu. 

Profimedia

Milovanú dcérku priviedla na svet cisárskym rezom o dva mesiace skôr, ale našťastie je úplne zdravá, čo sa jej hrdinskej mamičke už nestane. Amputácia nohy nestačila, pretože rakovina jej tentokrát zasiahla opäť pľúca a lekári jej už nevedia nijako pomôcť, keďže ochorenie je v poslednom štádiu.

„Neviem, koľko času mi zostáva. Môže to byť niekoľko rokov, ale tiež len zopár mesiacov. Sústreďujem sa len na naše milované deti, aby mali so mnou čo najviac krásnych spomienok a aby boli šťastné. Ak budem vedieť, že sú v poriadku , milované a šťastné, budem môcť v pokoji odísť,“ hovorí hrdinská mamička, ktorá svoje rozhodnutie nechať si amputovať nohu určite neľutuje. 

Profimedia

„Som šťastná, že som sa rozhodla prísť o nohu, pretože som tak mohla priviesť na svet našu milovanú dcéru,“ dodáva na záver mladá mamička, ktorá si v kruhu svojich najbližších vychutnáva každú jednu chvíľku.  

Najčítanejšie