Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ako dnes vyzerá dievčatko, ktoré sa narodilo s orgánmi mimo tela? Na TOTO čakala tri roky!
Zdielať na

Ako dnes vyzerá dievčatko, ktoré sa narodilo s orgánmi mimo tela? Na TOTO čakala tri roky!

Zdroj: Profimedia

Rodičia malej krásavice sú nesmierne šťastní, že nedali na rady lekárov a mamička nešla na potrat, aj keď jej to odporúčali niekoľkokrát. Pozrite sa, aké nádherné a šťastné dievčatko je z nej!

Už v prvých týždňoch tehotenstva lekári odhalili, že s bábätkom nie je všetko v poriadku a obávali sa, že nebude mať šancu na prežitie. Rodičia sa však rozhodli za život a zdravie svojho anjelika bojovať.

Malá Laurel sa narodila s poruchou zvanou exomfalos, čiže niektoré vnútorné orgány mala mimo tela. Ak je to možné, lekári takýmto deťom orgány krátko po narodení chirurgicky vložia na správne miesto, no detičky často tento vážny problém nezvládnu, napísal denník Mirror.

Profimedia

Veselé dievčatko z Veľkej Británie muselo na operáciu čakať až do troch rokov, pretože objem vnútorností mimo telo bol príliš veľký a jednoducho potrebovali, aby jej telíčko dorástlo.

Operácia dopadla úspešne, no Laurel sa musela znova učiť zaobchádzať s bránicou, aby ju vedela ovládať a mohla dobre dýchať. Problém má ešte s krivou chrbticou, ale rodičia spolu s lekármi pevne veria, že aj tento problém sa nakoniec podarí vyriešiť.

Profimedia

​Laurel zostala po operácii veľká jazva na brušku, ale všetci sú šťastní, že sú všetky orgány konečne uložené tam, kam patria. Čiperné dievčatko robí rodičom obrovskú radosť a aj vďaka svojej pozitívnej nálade a bojovnosti sa zotavila oveľa skôr, ako lekári predpokladali.

Držíme jej palce, úžasná bojovníčka! 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie