Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudí desí jeho výzor, mama ich ľúbi rovnako: Ako dnes vyzerá chlapec s deformovanou tvárou?
Zdielať na

Ľudí desí jeho výzor, mama ich ľúbi rovnako: Ako dnes vyzerá chlapec s deformovanou tvárou?

Zdroj: Profimedia

Kým jedno z dvojčiat bolo úplne zdravé, druhý chlapček sa narodil so vzácnym syndrómom. Má však milujúcu rodinu, vďaka ktorej prežil krásne detstvo napriek obrovskému hendikepu.

Mamička dvojčiat sa tešila na príchod svojich bábätiek. Jej chlapci Oliver a Harry sa narodili o niečo skôr, ale váhu mali ideálnu. Tým bohužiaľ dobré správy končili!

Oliver bol úplne v poriadku, no Harry sa narodil sa vzácnym ochorením, ktoré sa nazýva Goldenherov syndróm. Na prvý pohľad bolo jasné, čo taká vada obnáša. Harry nemal jedno oko a tým pádom bola polovica jeho tváre zdeformovaná. "Nemal tam nič. Len hladkú kožu novorodenca," vysvetlila ich mama Charlie Beswick pre denník Metro.

;

Okrem vady na tvári neskôr chlapcovi diagnostikovali aj autizmus, čo mu sťažovalo život ešte viac. Mladá mamička sa priznala, že sa s diagnózou syna musela dlho vyrovnávať, vyčítala si, že nie je dobrá matka a že za všetko môže ona, nakoniec skončila dokonca na antidepresívach.

Charlie sa kvôli deťom dala veľmi rýchlo dokopy a s celou rodinou sa snažili Harryho podporovať. Pomocou komplikovaných operácií sa lekárom podarilo „vytvoriť“ mu aspoň nejaké oko. Hoci nikdy nebude vyzerať tak, ako jeho rovesníci, určite bude spokojnejší.

Mamičke pomáhalo aj to, že príbeh ich rodiny zdieľala s ľuďmi na sociálnych sieťach, no našli sa aj takí, ktorým prekážal pohľad na tvár malého chlapca a žiadali jej účet zablokovať.

„Vedzte, že aj keď je vaše vyčerpanie niekedy zdrvujúce, vaša láska je silnejšia ako čokoľvek iné a prenesie vás do ďalšieho a ďalšieho dňa. Naše životy, napriek rozdielom, sú stále úžasné. Máme úžasné deti, ktoré nás tak veľa učia. Vďaka nim vieme, čo to znamená milovať a byť milovaný,“ napísala pre všetkých rodičov rôzne postihnutých či odlišných detí, ktorí sa denne snažia zvládnuť svoje povinnosti a ich výchovu čo najlepšie.

Harry a jeho brat Oliver majú dnes už 16 rokov a rodičom robia obaja veľkú radosť. Držíme im palce!

Súvisiace články

Najčítanejšie