Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jeho vyznanie manželke obletelo celý internet: Takého muža by chcela každá žena
Zdielať na

Jeho vyznanie manželke obletelo celý internet: Takého muža by chcela každá žena

Zdroj: Instagram/stevenwnelms

Svojím príspevkom chcel vzdať hold nielen svojej vlastnej manželke, ale všetkým mamám po celom svete. Jeho slová sa dotknú aj vás.

Američan Steven Nelms tvrdí, že ak by mal svojej manželke za všetko, čo robí, platiť, jednoducho by si ju nemohol dovoliť. Dôvody, pre ktoré to povedal, vás donútia zamyslieť sa.

Svoje prvé vytúžené dieťatko si užíva už aj moderátor Libor Bouček.

​Najkrajšie vyznanie pre manželku

Keď sa manželom narodil vytúžený synček, rozhodli sa, že Glory sa vzdá práce a bude sa venovať starostlivosti o neho a o domácnosť. Jej manžel po čase o nej napísal dojemný blogový príspevok, ktorý sa stal virálny a získal si tisíce lajkov a zdieľaní.

Steven vzdal hold svojej žene na materskej dovolenke skutočne nezvyčajným spôsobom. Všetku jej prácu a činnosti, ktoré denne stíha, prepočítal na peniaze a zistil, že by ju nikdy nemohol zaplatiť.

"V žiadnom prípade som nechcel nikoho uraziť. Chcel som len poukázať, aká dôležitá je práca žien na materskej dovolenke. Moja žena urobí toľko, že keby som ju mal zaplatiť, tak si to nebudem môcť dovoliť," vysvetlil.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Steven W Nelms (@stevenwnelms)

"Stará sa o svoje vlastné dieťa, čo je prirodzené. Keby to tak ale nebolo, museli by sme to všetko zaplatiť," dodáva. Starostlivosť o dieťa, nákupy a upratovanie Steven zhrnul do súčtu a vyšla mu šialená suma. Priemerná týždenná mzda pestúnky na plný úväzok za týždeň sa pohybuje okolo 700 dolárov. Ďalej započítal upratovanie za 5200 dolárov ročne, nakupovanie a práce spojené s chodom domácnosti za 13 520 dolárov a varenie 12 480 dolárov. Do celkovej sumy pridal aj peniaze za pranie, či vedenie rodinných účtov.

Výsledná suma, ktorú by jeho žena mala dostať za všetko, čo robí pre rodinu je za rok 73 960 dolárov (takmer 62-tisíc eur).

„Netreba zabúdať ani na to, že pri starostlivosti o deti neexistuje žiadna práceneschopnosť, žiadne voľno. Hanbím sa za to, že niekedy mala pocit, že nemá na naše príjmy také právo ako ja, alebo mala výčitky, ak si chcela dopriať niečo pre seba,“ hovorí Steven  a dodáva, že jej práca má aspoň dvojnásobnú hodnotu, ako plat, ktorý zarobí on.

„Týmto veľmi zvláštnym spôsobom chcem povedať, ako veľmi si vážim svoju manželku ako matku môjho dieťaťa a tiež ženu, ktorá stojí vždy pri mne a pri našej rodine, nech sa deje čokoľvek," dodal na záver.

Krásne a pravdivé vyznanie! Kiež by takýchto mužov bolo čo najviac!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jade Nelms (@jadeenelms)

Súvisiace články

Najčítanejšie