Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Predčasne narodené bábätko šokovalo rodičov aj lekárov: Nečakali, že bude vyzerať TAKTO
Zdielať na

Predčasne narodené bábätko šokovalo rodičov aj lekárov: Nečakali, že bude vyzerať TAKTO

Zdroj: Profimedia

Výzor malého chlapčeka je taký výnimočný, že mamičku dokonca niektorí obviňujú, že na zverejnených fotografiách používa špeciálne filtre. Pravda je však úplne inde!

Niektoré bábätká sa narodia takmer bez vláskov, iné majú na hlave len jemné páperíčko a vo výnimočných prípadoch prídu na svet s hustou a výraznou hrivou, ako aj toto bábo.

Výnimočné predčasniatko

Rozkošný Jaxon-James Ayers sa narodil až o osem týždňov skôr a preto boli jeho husté a výrazné vlásky poriadnym prekvapením.

Keď mamička zverejnila prvé zábery chutného synčeka, mnohí boli z neho nadšení, no našli sa aj takí, ktorí pochybovali o tom, že predčasne narodené dieťa by mohlo takto vyzerať. Jaxon má totiž výrazné nielen vlasy, ale aj obočie.

;

Mamička hejterom vysvetlila, že by ju ani nenapadlo používať pri fotografiách jej synčeka filtre. Jeho výrazná pokrývka hlavy ale aj iných častí tela totiž súvisí s ojedinelým ochorením, s ktorým sa narodil.

Zriedkavé vrodené ochorenie nazývané hyperinzulinizmus, postihuje približne jedno z 50-tisíc novorodencov, píše denník The Sun.

Profimedia

„Jeho pankreas produkuje príliš veľa inzulínu, čo spôsobuje, že jeho hladina cukru je extrémne nízka. Na udržanie hladiny cukru v krvi musí pravidelne užívať liek s názvom Diazoxid, ktorého vedľajším účinkom je práve zvýšený rast vlasov a ochlpenia," vysvetľuje mamička. 

Mamička je na svojho synčeka pyšná a potešilo ju, že sa jeho fotografie stali virálne ihneď po zverejnení. Prajeme mu veľa zdravia, je prekrásny!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie