Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do nemocnice prišla s bolesťami brucha, odišla s dieťaťom v náručí: Aj lekári zostali v šoku!
Zdielať na

Do nemocnice prišla s bolesťami brucha, odišla s dieťaťom v náručí: Aj lekári zostali v šoku!

Zdroj: Profimedia

Tínedžerka netušila, že je tehotná, až kým nedostala pôrodné bolesti. Je toto vôbec možné?

17-ročná Ellisha Ford z angluckého Coalville takmer vôbec nepribrala a po celý čas mala menštruáciu. Jej brucho bolo ploché a dokonca tehotenské testy boli negatívne. Keď porodila zdravého chlapca, musela to predýchať nielen ona, ale aj celý nemocničný personál.

O tehotenstve dlho netušila ani manželka Igora Kmeťa staršieho, myslela si, že je už v menopauze...

​Je TO vôbec možné?

Ellisa bola u lekára keď mohla byť približne vo 4 mesiaci tehotenstva, pretože ju trápili silné bolesti chrbta. Urobili jej kompletné vyšetrenia vrátane krvných testov a tehotenského testu, ktorý bol negatívny. Povedali jej, že bolesti spôsobuje pravdepodobne nadmerná činnosť štítnej žľazy, píše denník Metro.

Najbližšie navštívila nemocnicu, keď sa prebudila s veľmi silnými bolesťami brucha. Napriek tomu, že tehotenský test bol opäť negatívny, pri vyšetrení lekár zistil, že mladá žena má kontrakcie, no predpokladal, že tehotenstvo je len na začiatku a pravdepodobne potratí.

Jej postava sa absolútne nezmenila a nič nenasvedčovalo tomu, že by mohla byť tehotná...

Profimedia

Po vyšetrení ultrazvuku sa tehotenstvo skutočne potvrdilo a bolo jasné, že je práve na konci. Tínedžerka bola otvorená na 6 centimetrov a o pár hodín skutočne porodila chlapčeka. Po pôrode lekári podľa placenty dokonca zistili, že išlo šokujúco o 43.týždeň!

Chlapček dostal meno Harper a hoci bol pre mladučkú mamičku neplánovaným prekvapením, okamžite si ho zamilovala. Uvedomuje si, že ju mnohí ľudia budú považovať za hlúpu, no v jej prípade skutočne nič nenasvedčovalo tomu, že by mohla byť tehotná.

„Nakupovala som, behala, neopuchli mi nohy, ani mi nenarástlo brucho, mala som menštruáciu... Naozaj som ani len netušila, že by som mohla byť tehotná,“ hovorí tínedžerka, ktorej sa zo dňa na deň zmenil celý život.

Profimedia

Kým väčšina žien pociťuje tehotenstvo už počas prvých týždňov, existujú prípady, kedy žena zažíva skryté alebo kryptické tehotenstvo. Ide o stav, keď žena väčšinu času tehotenstva či dokonca počas celého trvania gravidity nevníma a nepociťuje žiadne zmeny. Takúto skúsenosť mala aj táto mladá žena a rozhodne nie je jediná, podobných prípadov je zaznamenaných pomerne dosť.

Počuli ste o takomto tehotenstve aj vy?

Profimedia

Naopak plánované a vytúžené bábo si užívajú manželia Pappovci.

Súvisiace články

Najčítanejšie