Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kvôli peknej tvári a dlhým vlasom ho považujú za dievča: Prečo TO robí?
Zdielať na

Kvôli peknej tvári a dlhým vlasom ho považujú za dievča: Prečo TO robí?

Zdroj: Profimedia

Vlasy mal podstrihnuté iba jediný krát, keď mal štyri roky. Dôvod, pre ktorý si roky pestoval takú dlhú hrivu, vás prekvapí.

Bertie Pilkington je vo veku, kedy sa u detí začína naplno prejavovať puberta, no v jeho prípade sa zatiaľ nič nezmenilo. Už od detstva sa rozhodol podporiť úžasnú myšlienku, ktorú už čoskoro bude môcť zrealizovať.

12-ročný školák bol ešte malé dieťa, keď v televízii zahliadol program, v ktorom ukazovali malé dievčatko, ktoré prišlo kvôli rakovine o vlásky. Keď zistil, že ľudia môžu pomôcť darovaním vlastných vlasov, odmietol si vlasy ostrihať.

Bertieho vlasy boli jediný krát mierne podstrihnuté, keď mal 4 roky, odvtedy nikomu nedovolil na ne siahnuť. Dnes sa môže pochváliť úchvatnou hrivou dlhou po pás, s ktorou sa však už o pár dní rozlúči, píše denník Metro. 

Profimedia

Bertie svoje vlasy venuje organizácii Little Princess Trust - charite, ktorá vyrába parochne pre deti, ktoré prišli o vlasy kvôli liečbe rakoviny alebo z iných zdravotných dôvodov. Rovnako založil zbierku na tento účel, kde sa snaží vyzbierať čo najviac peňazí.

Rodičia sú na svojho syna nesmierne pyšní a to najmä preto, že ho za celé roky neodradilo ani to, že sa mu občas deti posmievali a mnohí po považovali za dievča.

Klobúk dole pred jeho šľachetným rozhodnutím, možno bude práve jeho príbeh inšpirovať aj ďalších!

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie