Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcére dali týždeň na upratanie izby: Pozrite sa, čo spravili, keď ich neposlúchla
Zdielať na

Dcére dali týždeň na upratanie izby: Pozrite sa, čo spravili, keď ich neposlúchla

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Mnohí rodičia to poznajú. Donútiť deti, aby si samé upratovali svoju izbu, je niekedy nadľudský výkon. Čo poviete na výchovné praktiky v tejto rodine?

Príspevok jednej mamy sa stal na TikToku virálny a rozpútal búrlivú diskusiu medzi rodičmi. Väčšina z nich si myslí, že takéto riešenie „problému“ je úplne nevhodné.

Matka vo videu najskôr ukazuje extrémny neporiadok v izbe 8-ročnej dcéry a vysvetľuje, že mala na jej upratanie celý týždeň. Úlohu však nesplnila a namiesto upratovania sa išla hrať von. Ako to vyriešili rodičia?

Podľa slov rodičov urobili z dcérinej izby „mini väzenie.“ Neporiadok upratali a vyniesli jej všetky hračky a zábavné veci. Nechali jej tam iba topánky a knihy, mama oznámila, že jej tam nechá iba jedno oblečenie a to je všetko.

Mama ďalej vysvetlila, že veci a hračky postupne bude dostávať späť, no medzi tým ich preriedi a niekoľkých sa zbavia. Vraj dobre vedia, aká bude dcéra naštvaná, ale vraj mala šancu a nevyužila ju, takže im nedala na výber.

Pozrite sa na video, čo poviete na výchovnú metódu týchto rodičov?

@hi_imholly

When mama is just done ##DoritosFlatLife ##momlife ##meanmom ##badmomsoftiktok ##mommy ##tiktokmom ##foryou ##fyp ##PepsiHalftimeChallenge

♬ Dancing in My Room - 347aidan

 

 Video si pozrelo už viac ako 4-milióny ľudí a mnohí boli z metódy rodičov zhrození. „Ak chcete, aby si upratovala, musíte dosiahnuť, aby to skutočne robila sama. Ak sa vám to nepodarilo, robíte to nesprávne,“ napísala jedna z mnohých. Ďalšia žena priznala, že jej presne toto mama robila a zanechalo to na nej negatívne stopy až do dospelosti.

Ako to funguje u vás? Používate nejaké tresty, alebo si deti bez problémov po sebe upratujú?

Sledujte obľúbený seriál Nový život v utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!

Súvisiace články

Najčítanejšie