Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chcete lepšie vychádzať so svojou dcérou? Na tieto rodičovské frázy ihneď zabudnite!
Zdielať na

Chcete lepšie vychádzať so svojou dcérou? Na tieto rodičovské frázy ihneď zabudnite!

Zdroj: Profimedia

Aj vy ste v detstve počúvali otravné frázy, ktoré vám rodičia dookola omieľali? Väčšinou to mysleli samozrejme dobre, no niektoré pripomienky mali úplne opačný efekt, ako očakávali, však?

Možno ste si vraveli, že toto svojim deťom nikdy hovoriť nebudete a napriek tomu ste niekoľko z nich začali pravidelne používať. Toto sú najčastejšie frázy, ktoré hovoria matky svojim dcéram a naozaj by bolo vhodné vyhnúť sa im! Spoznali ste sa v nich aj vy?

Dara Rolins má so svojou dcérou vynikajúci vzťah! Toto o nej prezradila!

Pre krásu musíš trpieť

Prečo by sme museli trpieť? A pre krásu? Prečo by sme mali od malička počúvať, že jedine krásne máme cenu? Hlúposť! Hlavne toto nehovorte svojim vlastným dcéram. Iste, ak máme na nohách topánky s podpätkom, trochu trpieť budeme, ale inak túto frázu navždy vypustite zo svojho slovníka!

Keď budeš matka, pochopíš to

Jedna z najčastejších fráz našich mamičiek. Chápeme, že to hovoria, pretože túžia po tom, byť babičkami, ale nie všetky ženy musia byť (a chcieť byť) matkami! Táto konštrukcia vychádza z myšlienky, ktorá predstavuje ženy ako dokonalé matky, ktoré chápu materstvo ako záväzok, a nie ako osobné rozhodnutie. Ja som mama a som na to pyšná, že som mama. Je to ale len moje rozhodnutie. Ak niektorá nechce byť matkou, je to čisto jej vec, nehovoriac o tom, že aj keby chcela, nie ej to predsa samozrejmosť, že ňou aj bude!

Profimedia

Toto dámy nerobia!

Prekliata veta, nemyslíte? A prečo by ako slečny alebo dievčatká nemohli robiť niečo, čo robia chalani? Alebo chlapi? Majú snáď muži patent na niektoré koníčky, povolania či čokoľvek iné? Nemajú! Preto túto frázu ako mama nikdy nehovorte.

Neplač, nevyzerá to pekne  

Možno má niektorá z vás matku, ktorá nikdy neupustila slzu, aby si nerozmazala make-up, alebo jednoducho kvôli tomu, že to nepovažuje za vhodné. Ale prečo si nedovoliť poplakať, keď sa vám chce? Nikomu nič nie je do toho, prečo plačete. A ak vám nevadí rozmazaná maskara, je to vaša vec.

Profimedia

Vyzeráš v tom ako mníška!

Alebo ako strašiak... To je fuk. Určite ste už niekedy počuli túto frázu ako pubertiačka, keď ste si obliekli niečo, čo sa matke nepáčilo. Nekomentujte hanlivo výber oblečenia vašej dcéry a nechajte jej v obliekaní voľnosť.

Pamätaj, že láska prechádza žalúdkom

A už desiatykrát vám vysvetľuje, ako sa varí šošovica alebo jej vynikajúci guláš. Ale vy na to jednoducho nie ste a nikdy nebudete. Prečo by mala láska prechádzať len žalúdkom? Láska má veľa podôb. A veľmi dobre viete, že fungujúci vzťah nie je založený na dokonalej sviečkovej.

Žena je strážkyňou domáceho krbu

Čože? Keď doma nie je niečo v poriadku, o nápravu sa má automaticky postarať žena? Ale tak to predsa nie je. Domáci krb by mali ochraňovať obaja, muž aj žena, a rozhodne neplatí, že ak sa niečo nepodarí, musí to naprávať práve žena.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie