Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Výchovné praktiky tejto matky zarazili ľudí: Je v poriadku, aby TOTO robilo 7-ročné dieťa?
Zdielať na

Výchovné praktiky tejto matky zarazili ľudí: Je v poriadku, aby TOTO robilo 7-ročné dieťa?

Zdroj: TikTok/feliciaraefarley

Táto mamička si myslí, že k rozumnému zaobchádzaniu s peniazmi treba začať od útleho veku detí, no jej výchovné metódy rozdelili rodičov na dva tábory. Aký názor máte vy?

Mnohí rodičia túžia po tom, aby sa ich deti naučili vážiť si peniaze a aby nebrali ako samozrejmosť to, čo majú. Keď táto mama na sociálnej sieti predviedla, ako to robí ona so svojou sedemročnou dcérou, rozpútala sa veľká debata. Niektorí jej dávajú palec hore, iným sa zdajú jej spôsoby prehnané. Čo na to poviete vy?

Felicia Ray Farley vo videu porozprávala, aké práce v domácnosti musí vykonávať jej dcéra a za ich vykonanie ju odmeňuje peniazmi. Nie však pre jej potešenie, zo zarobených peňazí ju necháva platiť aj účty, píše magazín kidspot.com.au.

Jej 7-ročná dcéra dostáva úlohy na každý deň, medzi je napríklad umývanie kúpeľne a toalety, vynášanie odpadkov, triedenie bielizne či upratovanie svojej izby. Mamička tvrdí, že jej to určite nezaberie viac ako 15 minút denne.

Za splnenie úloh dostáva drobné, ktoré si však nemôže minúť na čo chce. Časťou z nich musí prispieť na účty v domácnosti a zostanú jej len 2 doláre, ktoré si môže utratiť napríklad na sladkosti.

@feliciaraefarley

they just don’t teach this stuff anymore ##mothersofchaos ##momlife ##momthings ##parentinghack

♬ Aesthetic Girl - Yusei

 

Felicia vysvetlila, že peniaze, ktoré jej dcéra dáva na účty si v skutočnosti nenecháva, ale jej ich postupne odkladá a nasporenú sumu jej dá, keď bude dospelá. Takto sa vraj naučí poznať skutočnú hodnotu peňazí.

Reakcie na výchovné metódy tejto mamy boli rôzne. Niektorí rodičia ju pochválili, že dcéru takto učí k správnej hodnote peňazí, iní si zase myslia, že to preháňa, najmä s prispievaním na účty, keďže dievčatko tomu ešte nerozumie.

Čo si o tom myslíte vy? Máte v rodine podobné pravidlá? Napíšte nám!

Súvisiace články

Najčítanejšie