Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neuveriteľná premena! Bol najtučnejším chlapcom sveta, dnes má o vyše 100-kíl menej
Zdielať na

Neuveriteľná premena! Bol najtučnejším chlapcom sveta, dnes má o vyše 100-kíl menej

Zdroj: Profimedia

Dnes už 14-ročný chlapec si konečne môže užívať život naplno, rovnako, ako jeho rovesníci. Ako sa mu podarilo zhodiť takú obrovskú nadváhu?

O chlapcovi z indonézskej dedinky, ktorý sa volá Arya Permana (14), písali pred pár rokmi všetky svetové médiá. Dôvodom bola jeho obezita, s váhou 192-kíl sa stal najtučnejším dieťaťom na svete.

Arya bol taký veľký, že sa nedokázal ani umyť v kúpeľni a musel sa kúpať vonku v bazéne. S ťažkosťami sa presúval aj do školy, už po pár krokoch sa extrémne zadýchal a nevládal chodiť, píše denník The Sun. Nevedel sa zmestiť takmer do žiadneho oblečenia, tak sa zabalil do sarongu a dni trávil neustálym pojedaním nezdravého jedla.

V desiatich rokoch bol doslova závislý od koly a instantných rezancov. Na posedenie dokázal zjesť ryžu, rybie kari, hovädzie mäso, zeleninovú polievku a Tempeh. To je množstvo, ktoré by zasýtilo dvoch dospelých chlapov na celý deň.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa arya permana (@arya_prmana)

Boj s kilami vyhral

Rodičia extrémne obézneho chlapca boli veľmi nešťastní a vedeli, že to takto ďalej nepôjde. Pomocou odborníkov mu nasadili prísnu diétu a musel sa začať pravidelne hýbať, išlo to však veľmi pomaly.

Arya podstúpil chirurgické zmenšenie žalúdka a naďalej dodržiaval rady lekárov, až postupne zhodil neuveriteľných 108 kilogramov. Dnes chodí denne aspoň 3 kilometre a konečne sa môže s rovesníkmi venovať aj obľúbeným hrám a športom.

Arya Permana

Profimedia

O 100-kíl ľahší chlapec tvrdí, že mu najviac pomohla zmena stravovacích návykov, ale aj pravidelný spánok, ktorý predtým nemal.

Teraz konzumuje tri jedlá denne, ktoré zahŕňajú ryžu, tempeh, tofu a chudé mäso a spať chodí najneskôr o 22-hej hodine.

Arya v zdravom životnom štýle pokračuje a ľuďom, ktorí majú nadváhu radí, aby sa na diéty nespoliehali a aby pri zdravších stravovacích návykoch už zostali, iba tak si udržia svoju hmotnosť.

„Porcia jedla by sa mala znižovať postupne. Každý týždeň po troche uberajte. Ak napríklad jedávate tanier ryže, postupne uberajte až vám zostane iba 5 lyžíc,“ radí schudnutý chlapec, ktorý sa už k starým návykom nechce nikdy vrátiť.

Profimedia

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie