Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sú na nerozoznanie, ale iba na pohľad: Neuveríte, v čom sú jedinečné tieto dvojičky!
Zdielať na

Sú na nerozoznanie, ale iba na pohľad: Neuveríte, v čom sú jedinečné tieto dvojičky!

Zdroj: Profimedia

Rozkošné blonďavé dvojičky by si podľa výzoru mohli pomýliť aj ich najbližší. Tí však dobre vedia, že každá z nich je úplne iná. Ako je to možné?

Väčšina dvojčiat má medzi sebou veľmi silné puto a to nielen v detstve, ale aj počas celého dospelého života. Často sa stáva, že aj keď žijú ďaleko od seba, venujú sa rovnakým koníčkom, majú podobný vkus, stravujú sa rovnako a podobne. Dvojčatá Leah a Erin Sullivanové (4) zo Škótska sú podľa výzoru na nerozoznanie, ich povahy a správanie sú však úplne odlišné.

Zrkadlové dvojičky

Počuli ste už o zrkadlových dvojičkách? Ide o výnimočný jav, kedy sa dvojčatá veľmi podobajú, ale akoby zrkadlovo, a také sú aj ich povahy. Ich mama si to všimla, keď mali okolo 2,5 roka a začalo im rásť viac vláskov, píše Daily Mail.

“Keď im začala rásť ofina, každej sa točila na opačnú stranu,” spomína ich mama Zoe, ktorá sa ich snažila učesať rovnako, ale vlásky sa vždy otočili opačne. Dnes je to jediný prvok, ktorý ich odlišuje na prvý pohľad.

Profimedia

Rodičia si postupne všímali aj iné odlišnosti. Okrem toho, že každá má cestičku vo vlasoch na opačnú stranu, tak aj každá kreslí opačnou rukou. Opačné ruky volia aj pri hádzaní loptou, dokonca pri spánku spia obe na boku, ale jedna na pravom a druhá zase vľavo.

Ich mama hovorí, že sú ako dve strany jednej mince a ako rastú, tie rozdiely sú stále viditeľnejšie a opačné povahové črty sa prejavujú stále viac.

“Leah je veľmi vtipná, no Erin jej humoru vôbec nerozumie a je oveľa vážnejšia”, hovorí ich mama, ktorá si všimla, že dokonca aj pri fotografovaní je jedna vždy vpravo a druhá sa zakaždým postaví vľavo.

Vedeli ste, že zrkadlové dvojčatá tvoria až štvrtinu zo všetkých identických dvojčiat? Poznáte rovnaké deti s úplne odlišnými povahovými črtami aj vy?

Leah a Erin Sullivanové

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie