Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Video slepého dievčatka vám roztopí srdce: Takto vyzerá úprimná radosť z vianočného darčeka
Zdielať na

Video slepého dievčatka vám roztopí srdce: Takto vyzerá úprimná radosť z vianočného darčeka

Zdroj: Instagram/katescookieskc

Najmä pre deti sú Vianoce skutočným časom zázrakov a toto je jeden z nich. Hoci je dievčatko nevidiace, otvorilo oči mnohým ľuďom.

Emrie sa narodila so vzácnou anomáliou génov, kvôli ktorej je slepá. Dievčatko však bolo od malička veľmi bystré a vnímavé a už v štyroch rokoch perfektne ovládalo Braillovo písmo.

Najkrajší darček

Otec jej začal pred pár mesiacmi čítať pred spaním Harryho Pottera a malá Emrie sa okamžite zamilovala do všetkých postáv a do magického sveta vykresleného v knihách. Nevidela, ale predstavivosť mala o to silnejšiu. Od prvej chvíle túžila po tom, aby si ďalšie a ďalšie príbehy už mohla čítať sama. Otec bol smutný, pretože vedel, že tieto knihy je veľmi ťažké zohnať a sú také drahé, že by si ich jednoducho nemohli dovoliť.

Našťastie, Emriena teta dostala skvelý nápad a vytvorila pre ňu zbierku špeciálne pre účel zakúpenia týchto kníh. Bola absolútne dojatá, koľko ľudí prispelo a vyzbierali tak oveľa viac, ako bolo treba. Pre Emrie mohli zakúpiť všetky diely Harryho Pottera v Braillovom písme a zo zvyšných peňazí kúpili ďalšie, ktoré podarovali miestnym školám a knižniciam.

A ako reagovala Emrie, keď nič netušiaca otvorila vianočný darček? Jej úprimná reakcia a neskutočná radosť vás chytí za srdce. Krásne!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katelyn (@katescookieskc)

Súvisiace články

Najčítanejšie