Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aj vaše deti sú prieberčivé v jedle? Vyskúšajte TRIK, ktorý pomohol mnohým rodičom
Zdielať na

Aj vaše deti sú prieberčivé v jedle? Vyskúšajte TRIK, ktorý pomohol mnohým rodičom

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Niektorí rodičia majú šťastie, že majú doma vďačného papkáča, iní sa zase pri každom jedle s deťmi vytrápia. Ak si už naozaj neviete rady, stavte na túto metódu, ktorú si mnohé rodiny nevedia vynachváliť.

Má zopár obľúbených jedál a nad ostatným ohŕňa nos? Zdravé pokrmy odmieta, ale buchty, palacinky a sladkosti by jedlo každý deň? Ak je na tom takto podobne aj vaše dieťa, možno je najvyšší čas zmeniť pravidlá!

TRIK pre prieberčivé deti

Na rodičovských fórach je momentálne veľkým hitom video rodičov, ktorí zdieľali svoj spôsob výchovy súvisiaci práve s jedlom a vymýšľaním pri ňom. Ste zvedaví v čom spočíva? Je to naozaj jednoduché!

„U nás doma nie sú možnosti,“ vysvetľujú vo videu rodičia. Všetci dostanú jedlo, ktoré je uvarené a ak ho zjedia, môžu si dopriať aj niečo sladké, či nezdravé, väčšinou sú to čipsy, keksy, alebo niečo podobné. Majú ale na výber a môžu sa rozhodnúť, že navarenú večeru nechcú, alebo zjedia len mäso a príloha so zeleninou zostanú na tanieri. V takom prípade si nemôžu dať nič iné a tanier s jedlom zostane na stole. Ak dostanú hlad, môžu si ho prihriať a zjesť. Nič iné však na výber nemajú. Nedojedenú večeru nechajú rodičia na stole až kým deti nejdú spať.

@darin_nicole

Reply to @user82629360 This video just got featured on @gma

♬ original sound - Darin Nicole

Rodičia pod príspevkom síce vypli komentáre, aby sa tam diskutujúci nepohádali. Táto rodina sa snažila iba ukázať, čo funguje u nich, neznamená to však, že s takýmito pravidlami musia súhlasiť všetci.

Čo poviete na takýto trik vy? Robíte to podobne doma aj vy, alebo máte s vašimi nejedákmi iné osvedčené pravidlá?

Pri tých menších nejedákoch môže pomôcť aj trošku fantázie!

Súvisiace články

Najčítanejšie