Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Video z kurzu plávania šokovalo ľudí: Dovolili by ste, aby TO spravili vášmu dieťaťu?
Zdielať na

Video z kurzu plávania šokovalo ľudí: Dovolili by ste, aby TO spravili vášmu dieťaťu?

Zdroj: TikTok/whynot0818

Toto video rozdelilo ľudí na dva tábory. Pridáte sa k tým, ktorí túto metódu považujú za užitočnú, alebo ste absolútne proti?

Inštruktážne video z kurzu plávania zverejnila pravdepodobne mama iba ročného dieťaťa, ktorá sa ním chcela pochváliť, mnohým však spôsobilo poriadny šok!

Dali by ste sa na TOTO nahovoriť?

Vo videu môžete vidieť malé 1-ročné dieťa, ktoré má na sebe zimné oblečenie a topánky a cupká si popri bazéne za dohľadu inštruktorky plávania. Tá ho vyzýva, aby skočilo do vody a nakoniec ho tam sama postrčí.

Dievčatko spadlo tváričkou do vody a takmer okamžite začne plakať a zo všetkých síl sa snaží otočiť na chrbátik. Keďže bábätko je naobliekané a oblečenie nasiaknuté vodou mu sťažuje situáciu, zúfalo sa snaží zaujať správnu polohu. Inštruktorka ju celý čas sleduje a až keď sa bezpečne otočí na chrbátik, pristúpi k nej a vyberie ju von.

Takéto video sa neobjavilo na sociálnej sieti po prvýkrát a hoci sa takéto metódy používajú bežne, mnohí rodičia, ale aj samotní inštruktori nie sú s takýmto spôsobom učenia plávania stotožnení.

Je pravdou, že cieľom inštruktora je dosiahnuť, aby sa deti vo vode nebáli a aby si vedeli poradiť v kritickej situácii, no podľa iných odborníkov existujú aj jemnejšie spôsoby. Táto metóda je podľa nich pre dieťa stresujúca a traumatizujúca.

Čo si o tom myslíte vy? Dali by ste na takýto kurz svoje malé dieťa?

@whynot0818

1yo coat, shoes, regular diaper. What if you never heard your child cry again bc you didn’t prepare them with ##aquaticsurvival ##swimlessons

♬ original sound - ????SQO????

Súvisiace články

Najčítanejšie