Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tieto 4 čarovné slová im otec hovoril denne, ovplyvnili celý ich život: Vyskúšate to tiež?
Zdielať na

Tieto 4 čarovné slová im otec hovoril denne, ovplyvnili celý ich život: Vyskúšate to tiež?

Zdroj: unsplash.com

Aké spomienky z detstva sa vám vynoria v mysli ako prvé, keď si spomeniete na svojho otca? Táto žena priznala, že vďaka zvláštnemu výchovnému triku jej otca je dnes taká, aká je.

Niekto má množstvo nádherných spomienok, iní si veľa dobrého nepamätajú. Táto žena spomína na to, ako sa otec snažil, aby z nej aj z jej súrodencov vyrástli sebavedomí dospelí ľudia so správnymi hodnotami. To sa mu aj podarilo a to najmä vďaka štyrom čarovným slovám, ktoré im opakoval denne.

Pozerali ste úžasnú šou Zlatá maska? Ako sa vám páčila?​

4 kúzelné slová jej zmenili život

Otec Gabby raz navštívil motivačný kurz o sebavedomí detí a to, čo tam načerpal, potom využíval doma. Vrátil sa s hromadou nálepiek s usmievavými kreslenými tigríkmi, na ktorých bol nápis: "Ahoj tiger, milujem ťa!" Každý deň našla Gabby a jej súrodenci v kúpeľni na zrkadle nalepenú túto samolepku. Každý deň sa na nich táto nálepka s tigrom pozerala.

"Keď sme si čistili zuby, keď sme sa obzerali, otec nás nútil, aby sme nahlas hovorili - Milujem ťa, tiger, a to aj vtedy, keď sme už boli tínedžeri," spomína dnes už dospelá žena. 

Od tej doby to bol náš každodenný rituál, ktorý vymyslel otec, aby nás učil premýšľať sebavedome. Aby sme si túto frázu privlastnili a brali ju ako zvyk. Trochu to bolo vtedy aj trápne, keď nám hovoril: „Najhorší nepriateľ si ty sám. Verte v seba samého a pracujete na tom. Potom môžete robiť úplne čokoľvek si zaumienite! "

Gabby hovorí, že otec jednoducho chcel, aby všetky deti, najmä ja so sestrou vedeli, že neexistuje nič, čo by sme nemohli dosiahnuť. Musíme mať ale tri najdôležitejšie veci: Dôveru v seba samého, vášeň k tomu, čo robíme a ochotu tvrdo pracovať. K tomu používal dve metódy - jedna bola tá racionálna a logická, tá druhá bola maznavá a emočná pomocou malých kreslených tigríkov.

unsplash.com (ilustračná fotografia)

Vyskúšajte to tiež!

"Táto osobná mantra sa mi v živote veľakrát hodila. Naučila ma, ako napraviť chyby, ako byť lepší a ako sa nevzdať. Je to neúnavný proces, ktorý vás zničí, ak neveríte sami sebe a nepracujete dosť tvrdo. Najdôležitejšie je, aby sa človek zbavil strachu z toho, že nie je dosť dobrý. Jedným z najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, je milovať sám seba. Milovať sa bez ohľadu na to, čo sa okolo deje," vysvetľuje Gabby.

Vďaka otcovi a jeho tigríkom sa nikdy nevzdáva, hoci mala sto chutí to urobiť. Niekedy bolo ťažké zladiť pracovný život s materským, ale vďaka tigríkom zvládla aj to. "To, že ma otec stále podporoval a učil, aby som si verila, mi dalo úplne najviac. A viem, že si zaslúžim to najlepšie,“ dodáva na záver.

Profimedia

​ 

Súvisiace články

Najčítanejšie