Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozrite sa, ako vyzerá: Podľa toho dievčatka vznikla Hanička a Murko
Zdielať na

Pozrite sa, ako vyzerá: Podľa toho dievčatka vznikla Hanička a Murko

Najobľúbenejšia bábková dvojica Hanička a Murko pripravila v spolupráci s televíziou JOJ exkluzívnu premiéru svojho prvého muzikálu pre všetky malé deti.

Kúpiť lístok

Bábkový muzikál KÚZELNÝ KVET alebo ako Murko začal rozprávať prináša deťom obľúbená dvojica HANIČKA A MURKO. 

Nezmeškajte super detský muzikál Haničky a Murka! Už 15.6. na joj.sk

Podľa koho vznikla Hanička?

​​Hanička a Murko sú rovnako, ako ich noví zvierací kamaráti, bábky. Môžeme povedať, že medzi malými deťmi ide o najobľúbenejšiu bábkovú dvojicu. Vedeli ste, že hlavná dievčenská postava vznikla práve podľa dcérky tvorcov príbehov o bábok Martina a Lucie? "Stvoril ju známy výtvarník a scénograf von Dubravay. Martinovi Dubravayovi sme poslali jej fotky, vysvetlili našu predstavu - že by sme chceli mať spevácku dvojicu pozostávajúcu z dievčatka - škôlkarky a jej kamarátky mačičky. Z mačičky sa nakoniec stal kocúrik Murko a už to spolu s Haničkou “ťahajú” štvrtý rok," priznáva Martin.

Takto vyzerá Hanka, dcérka Martina a Lucie

archív M.Z.

​O čom bude muzikál?

“Keďže spoločenská situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 prerušila živé vystúpenia všetkých umeleckých zoskupení, medzi nimi aj koncertné turné Haničky a Murka, rozhodli sme sa našim malým kamarátom priniesť úplne nové predstavenie - exkluzívnu premiéru bábkového muzikálu Kúzelný kvet,” informuje autorka projektu Lucia Zimanyiová. “Spoločne s Haničkou a Murkom v ňom vystúpi viac ako 20 zvieratiek. Bábky Haničku a Murka, ako aj všetky vystupujúce zvieratká (tiež bábky), vedú profesionálni bábkoherci,” dodáva. Väčšina z 11 pesničiek v muzikáli sú obľúbené ľudové pesničky. Ich úpravu do moderného zvuku zabezpečil Martin Zimanyi, autor hudby všetkých pesničiek Haničky a Murka. “Pesničky sú o zvieratkách, sú veselé, tanečné  a keďže sú veľmi známe, budú mať deti možnosť zaspievať si ich spoločne s Haničkou, Murkom a ich zvieracími kamarátmi,” informuje Martin Zimanyi.

Muzikál trvá 60 minút a je určený pre malé deti - predovšetkým v škôlkárskom veku. Aby si tento úplne nový muzikál mohlo pozrieť čo najviac fanúšikov Haničky a Murka, bude v archíve pre všetkých, ktorý si zakúpia rodinnú vstupenku, dostupný jeho záznam, a to do stredy 17.6. do 18:00 hod.

Užime si spoločne veselý pondelok 15. júna o 10:00 hod. na www.joj.sk!

TV JOJ

Kúpiť lístok

Súvisiace články

Najčítanejšie