Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matky sa hádajú, ktoré z nich sú lepšie: Tie, ktoré pošlú dieťa do školy alebo tie, ktoré ho nechajú doma?
Zdielať na

Matky sa hádajú, ktoré z nich sú lepšie: Tie, ktoré pošlú dieťa do školy alebo tie, ktoré ho nechajú doma?

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

V marci sa na Slovensku pre epidémiu zatvorili všetky školy. Tie by mali svoje brány opäť otvoriť už 1. júna, no účasť detí je dobrovoľná. Ako ste sa rozhodli vy?

Každý rodič, ktorý so svojimi deťmi strávil karanténu doma vie, že to rozhodne nebolo ľahké obdobie. Väčšinou sa z matiek stali kuchárky, upratovačky, zabávačky aj učiteľky. A snažiť sa svoje deti aj niečo naučiť rozhodne nebola ľahká úloha. 

O pravidelnú porciu zábavy sa postará stále populárne Inkognito aj v pondelok večer na JOJ-ke

​Aj preto sa mnohí nevedeli dočkať chvíle, kedy sa brány škol a škôlok opäť otvoria. Mária Čírová má doma dve školopovinné deti a pod srdcom nosí tretie. Starostlivosť o celú rodinu má teda o čosi náročnejšiu ako tie mamy, ktoré nie sú tehotné. Napriek tomu, keď prišla možnosť dať deti do školy, váhala a opýtala sa na názor iných rodičov. 

Speváčka netušila, čo spôsobí. Mnohé matky sa na jej profile na Instagrame do seba pustili! Jedny tvrdia, že milujúca mama si deti doma nechá a bude sa im venovať tak ako doteraz. Tie pracujúce sa zase cítili byť ukrivdené za to, že musia ísť do práce a o deti sa im nemá kto postarať, no milujú ich rovnako. Rozhádané matky nakoniec zastavila práve Mária slovami, v ktorých sa nájde asi každý.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

"Chcela by som sa vám všetkým poďakovať za vyjadrenie vášho názoru na tému, či dáme deti 1.6. do školy? Bola by som nerada, keby sa mamy od 1.6. vďaka svojmu rozhodnutiu začali deliť na “lepšie” - ktoré si deti nechali doma a “horšie” - ktoré deti poslali do školy... Nikto z nás nežije život toho druhého. Niekto potrebuje ísť do práce, niekto už nevládze, niekoho deti sa naozaj už nevedia dočkať školy, niekto sa doma nevie dokopať učiť a zase naopak, niekto sa bojí, čo by mohlo prísť, niekto sa stará o starých rodičov, tehotenstvo, slabá imunita...  My sme sa museli rozhodnúť do určitej hodiny a poviem vám, nebolo to jednoduché. V podstate som už 75. deň kuchárkou na plný úväzok, učiteľkou prvého a štvrtého ročníka, upratovačkou, aaaaa tak ďalej, veď to vieme všetky mamy, o čom to je celé posledné mesiace. No napriek tomu, že by som si možnože na tie 4 týždne zaslúžila malý doobedný oddych vo vyššom štádiu tehotenstva, rozhodli sme sa, že deti na ten posledný mesiac do školy už nedáme..." priznala Mária. 

Súvisiace články

Najčítanejšie