Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Neuveriteľné zábery čínskych študentov: Takto musia chodiť po pandémii do školy
Zdielať na

Neuveriteľné zábery čínskych študentov: Takto musia chodiť po pandémii do školy

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Viete si predstaviť niečo takéto aj na Slovensku? Dúfame, že u nás sa budú môcť deti vrátiť do školských lavíc o niečo “slobodnejšie.”

U nás ešte stále nie je jasné, či sa aspoň na krátko vrátia deti do škôl v tomto školskom roku, ale isté je, že bez prísnych hygienických opatrení sa to nezaobíde. Pozrite sa, ako to vyriešili v jednom čínskom meste.

Vedenie školy v čínskom meste Chang-čou sa snažilo urobiť všetko preto, aby boli deti po skončení pandémie v bezpečí. Z tohto dôvodu zaviedli pravidlá, kedy všetci školáci musia nosiť nielen rúška a sedieť osamote v lavici, ale musia mať na hlave tiež špeciálne upravenú čiapku, ktorá zabezpečuje potrebný odstup. Čiapky však deti nedostali od školy, ale museli ich vyrobiť rodičia doma.

;feature=emb_title 

Pestrofarebné čiapky vyzerajú ako z nejakého sci-fi filmu, keďže majú po stranách metrové tyče z papierových roliek, ktoré pomáhajú s dodržiavaním odstupu.

Čiapky s metrovými tyčami po stranách nevznikli pritom iba kvôli koronavírusu, ale inšpirácia na ne pochádza zo starovekej čínskej módy. Okrem týchto opatrení deťom v škole Chang-čou merajú teplotu ešte pred vstupom do budovy.

Viete si niečo takéto predstaviť aj v našich školách?

youtube/ South China Morning Post

youtube/ South China Morning Post

Súvisiace články

Najčítanejšie