Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Máte sestru? Tešte sa! Výskumy dokázali, že vášmu životu mimoriadne prospieva
Zdielať na

Máte sestru? Tešte sa! Výskumy dokázali, že vášmu životu mimoriadne prospieva

Zdroj: unsplash.com

Odborníci už v predošlých odborných výskumoch zistili, že osoby, ktoré mali to šťastie vyrastať so sestrou, boli oveľa láskavejšie. Teraz sa potvrdili ďalšie pozitíva, ktoré vyplývajú zo sesterského vzťahu.

V detstve ste sa pravdepodobne často hádali, ťahali sa za vlasy a žiarlili na seba, však? V dospelosti sa však všetko zmení a ak máte milujúcu sestru, určite viete, že to obrovský dar!

Sledujte nový seriál Bola raz jedna škola v piatok o 20:35 na JOJke! 

​Patrí medzi vaše najbližšie osoby, je to bútľavá vŕba, človek, ktorý vám dokonale rozumie. Najlepšia kamarátka, najväčší dar. Možno vás to ani veľmi neprekvapí, ak sa dozviete, že pozitívny vplyv na vyrastanie so sestrou či sestrami, je teraz potvrdený aj odborníkmi.

Buďte vďační za svoju sestru!

Odbornú štúdiu zrealizovali vedci z Leicesterskej De Montfort University a Ulster University v Severnom Írsku. Účastníkom položili súhrn psychologických otázok, z ktorých potom dospeli k jednoznačným záverom.

Štúdia potvrdila, že ak máte sestru, ste väčší optimisti a ste v živote šťastnejší. Títo ľudia sú podľa odborníkov viac otvorení v komunikácii a dokážu otvorene hovoriť o svojich pocitoch a podporujú súdržnosť v rodinách, čo je podľa profesora Cassidyho základom dobrého psychického zdravia.

Čo k tomu dodať? Ak máte sestru, buďte za ňu vďační!

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie