Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Úprimné video ženy po pôrode odmietli odvysielať: Aj vám sa TO zdá nevhodné?
Zdielať na

Úprimné video ženy po pôrode odmietli odvysielať: Aj vám sa TO zdá nevhodné?

Zdroj: Frida Mom

Iste, ľudia sa nechcú pozerať na nepríjemné alebo škaredé veci. Ale tváriť sa, že vlastne vôbec neexistujú? Podľa mnohých je to veľká chyba!

Nedávne odovzdávanie Oscarov v Los Angeles sa ani tento rok nezaobišlo bez niekoľkých faux pas. Medzi jedno z nich patril aj úprimný reklamný spot, ktorý sa organizátori rozhodli neodvysielať, pretože na takúto mimoriadnu udalosť sa im zdal nevhodný. Reklama totiž ukazuje ženu tesne po pôrode a všetko, čím si musí počas prvých dní prejsť. Čo na túto reklamu hovoríte vy?

Fridababy je americký web, ktorý poskytuje praktické informácie a tipy rodičom najmenších detí a zároveň im odporúča rôzne vychytávky, ktoré im môžu starostlivosť o potomkov uľahčiť.

Prevádzkovatelia webu natočili reklamný spot, ktorý ukazuje, s čím všetkým sa po telesnej stránke potýka žena po pôrode, avšak do vysielania počas odovzdávania Oscarov sa nedostal.  

V klipe môžete vidieť matku a jej prvé náročné dni po pôrode. Zábery ukazujú jej ešte nie úplne spľasnuté brucho, bielizeň, ktorá je všetko iné len nie sexi, obriu vložka aj to, ako s ťažkosťami matka vstáva. Nič nechutné, iba pravdivé, čo poviete vy?

;feature=emb_title 

Odôvodnenie a reakcie

Zástupcovia stanice ABC zdôvodnili svoje rozhodnutie tým, že v reklamách počas vyhlasovania filmových cien sa nesmú objavovať veci ako politika, náboženské posolstvo, zbrane, ženské hygienické potreby, plienky pre dospelých či trebárs kondómy.

Prístup ABC zarazil aj mnohé celebrity. Sonia Moghe, producentka zo CNN, ktorá sama nedávno porodila, povedala, že by bola rada, aby sa vo vysielaní objavovalo aj toto. Vadí jej, keď ľudia môžu vidieť len dokonalosť napríklad v podaní vojvodkyne Kate, ktorá pár hodín po pôrode vyzerá, ako by vyšla z módneho salónu. A doma pritom pravdepodobne zažíva to, čo žena z kontroverzného reklamného spotu..

Cieľom bolo narušiť stereotypy vo vnímaní toho, ako vyzerá telo po tehotenstve a pôrode, pretože verejnosť vrátane matiek samotných má v tomto ohľade často nerealistické predstavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie