Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Knihy vás na TO nepripravia! Súhlasíte s úprimným priznaním čerstvej mamičky?
Zdielať na

Knihy vás na TO nepripravia! Súhlasíte s úprimným priznaním čerstvej mamičky?

Zdroj: Instagram/Elle Peterson

Ak už máte deti, určite si živo spomínate na obdobie tehotenstva a tiež na samotný pôrod. Možno ste prečítali množstvo kníh a článkov, naštudovali ste si videá a vypočuli desiatky rád od skúsenejších, no napriek tomu ste všetko pochopili až vo chvíli, keď ste to prežívali, však?

Tehotenstvo je síce krásne, pre väčšinu žien to však nie je prechádzka ružovou záhradou. Okrem tehotenských nevoľností na vás totiž čaká mnoho ďalších nepríjemností, vrátane strií a prebytočných kíl po pôrode. Novopečená mamička sa nebála priznať, že to bolo oveľa ťažšie, ako čakala. Od samotného tehotenstva, cez pôrod až po obrovské zmeny na jej tele...

Na druhé bábätko sa teší aj moderátorka Barbora Krajčírová!

Kto to zažil, vie...

Elle Peterson sa stala mamičkou svojho prvého bábätka. Dieťa si veľmi priala a do tehotenstva vkročila odhodlane. "Knihy vás ale rozhodne na nič nepripravia. Tehotenstvo je vážne ťažké, nech si každý hovorí, čo chce," hovorí Elle úprimne. Najnáročnejší bol pre ňu samotný pôrod. Vytrápila sa a nakoniec musela podstúpiť cisársky rez.

„Nič vás nemôže pripraviť na materstvo, ani na bolesť pri pôrode. Žiadna kniha, žiadne video, brožúra, ani komentáre a rady. Nevieš, aké to bude, kým to nezažiješ...“ dodáva.

https://www.instagram.com/p/B8OmegbgZRK/

Mladá mamička bola nešťastná z veľkých bolestí po cisárskom reze. "To, že som mala plienky pre dospelých, bolo to najmenej. Rana ma tak šialene bolela, že som nemohla svoje dieťa bez pomoci ostatných ani zobrať do náručia. Môj stav sa síce zlepšoval, ale dlho som doslova trpela. Cestou z pôrodnice som si dokonca v duchu hovorila, či som na toto bola vážne pripravená, " priznáva sa Elle.

Po zahojení rán a zvládnutí starostlivosti o bábätko prišla ďalšia náročná vec. "Máte jednoducho neustály strach. Kontrolujete hovienka, pupienky, dych, napapané bruško aj typ plaču. Ďalšou samostatnou kategóriou je vaše nové telo, na ktoré nie je ľahké si zvyknúť. Keď si prejdem rukou po bruchu smerom dolu, cítim všade hrbolce a jazvičky, " popisuje.

Elle sa priznala aj k tomu, že najväčší strach mala, či sa ešte bude páčiť svojmu partnerovi. "Otecko nášho dieťaťa je veľmi citlivý a jazvy na mojom tele si váži. Sú to vraj spomienky na krásne obdobie. Pre mňa to zo začiatku bolo ale veľmi ťažké. Kilá navyše nejako zhodím, ale strie úplne nezmiznú.“

Materstvo je podľa Elle jedna z najťažších vecí vôbec, ale za ten malý zázrak to samozrejme všetko stojí!

Ako ste boli po pôrode na tom vy? Mali ste podobné pocity ako táto mamička alebo ste si to od začiatku vychutnávali naplno?

https://www.instagram.com/p/B4IQKowACP9/

https://www.instagram.com/p/B4FECFfgCv8/

https://www.instagram.com/p/B5F8o50Atx4/

https://www.instagram.com/p/B5-Tc34A1tY/

https://www.instagram.com/p/B4DTudsgwL8/ 

Súvisiace články

Najčítanejšie