Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čakala štvorčatá, prežilo iba jediné: Ako dnes vyzerá zázračné dievčatko?
Zdielať na

Čakala štvorčatá, prežilo iba jediné: Ako dnes vyzerá zázračné dievčatko?

Zdroj: Instagram/torikellahh

Ani bezproblémové tehotenstvo nikdy nie je prechádzka ružovou záhradou, no táto mladá mamička si toho vytrpela viac ako dosť.

Keď 19-ročná Tori Keller otehotnela, lekár páru oznámil, že čakajú štvorčatá, ihneď však bolo jasné, že nie ej všetko v poriadku.

Títo rodičia zažili pôrod ako z filmu!

Po dôkladnom vyšetrení ultrazvukom im lekár vysvetlil, že Torin snúbenec oplodnil dve vajíčka, pričom v jednom boli bábätká tri a v tom druhom len jedno samotné. "Hneď pri prvej kontrole nám lekár povedal, že plod, ktorý je sám, nemá srdcový tep. Musela som ho ale donosiť, aby som neohrozila ďalšie tri deti," spomína Tori.

https://www.instagram.com/p/BOd4fJrgpH6/ 

Medzi osemnástym a devätnástym týždňom tehotenstva sa ale bohužiaľ nenašiel tep ďalších dvoch bábätiek, no Tori ich musela všetky donosiť. "Bola som rozhodnutá dcéru jednoducho zachrániť, " hovorí hrdinská mamička.

Athena sa narodila v 24. týždni a vážila len pol kila, lekári jej veľa šancí nedávali. Ďalšie tri bábätka mamička porodila mŕtve.

https://www.instagram.com/p/BPG9ACpA5k1/ 

Dokázala to!

Drobučké bábätko na začiatku nedýchalo, ale lekárom sa ho podarilo oživiť. „Bola najmenším dieťatkom aké som kedy videla. Na jej drobnom telíčku boli samé hadičky a drôty, pokožku mala priehľadnú, oči vôbec neotvorila a ani jej ušká neboli celkom vyformované. Napriek tomu bola pre mňa najkrajšia na svete,“ spomína mamička, ktorá si kvôli rôznym komplikáciám mohla vziať dcérku na ruky až po 17-tich dňoch.

https://www.instagram.com/p/BPd8RaagsgS/

Athena, ktorú nazývajú zázračným dievčatkom, onedlho oslávi 3 roky a je úplne zdravá a dokonca sa dnes už teší z malého súrodenca.

Prajeme im šťastný život!

https://www.instagram.com/p/BzW4_B8lbVI/

https://www.instagram.com/p/BsIj-V-DaSk/

https://www.instagram.com/p/BouxcWSBJdC/

https://www.instagram.com/p/BqU1rM5jyS2/

Súvisiace články

Najčítanejšie