Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bude z neho dobrý otec? Tieto signály vám prezradia, či je TEN pravý
Zdielať na

Bude z neho dobrý otec? Tieto signály vám prezradia, či je TEN pravý

Zdroj: Profimedia

Milujete svojho partnera a uvažujete o založení rodiny? Tieto situácie, vlastnosti a postoje vám pomôžu zistiť, či je práve on je ten najvhodnejší kandidát.

To, že je pozorný, galantný, zábavný spoločník a dokonalý milenec, je určite skvelé. Ale o tom, či je zrelý na rolu otca, hovoria iné veci. Toto si všímajte, ľahko tak zistíte, či je ten pravý na založenie si rodiny.

Sledujte seriál Nový život od utorka do štvrtka o 20:35 na JOJke!

Doma vám pomáha

Ak sú všetky domáce práce len na vás, pretože on to považuje výhradne za ženskú doménu, buďte si istá, že s príchodom potomka sa jeho prístup určite nezmení. Mať dieťa je úlohou, na ktorej by sa mali podieľať obaja rodičia. Takže ak vám vôbec nepomáha, nečakajte že to bude robiť pri dieťati. Ak naopak máte doma chlapa, ktorý po sebe upratuje, snaží sa vám pravidelne pomáhať, a navyše je aj šikovný, môžete si gratulovať. Je zrejmé, že bude skvelý aj ako otec.

Vie sa dobre vysporiadať so stresom

Ďalšia z dôležitých vecí, ktorá ukáže na dobrého budúceho otca je, že ho len tak niečo nerozhádže. Dokáže s prehľadom zvládať nečakané a nepríjemné situácie alebo dni, kedy sa vôbec nedarí? Nie je výbušný kvôli každej hlúposti? Potom je to skvelé znamenie. Chlap pohoďák, ktorý vás navyše v núdzi podporí, je naozaj na nezaplatenie. A verte, že pre rodinný život plný nepredvídateľných udalostí je ako stvorený. Takýto partner zvládne aj plačúce dieťa o druhej hodine ráno.

Je obetavý a starostlivý

Myslí len na svoje radosti a zábavu a je pre neho problém čokoľvek meniť? Tak na to veľký pozor! Jeho správanie v tomto smere napovie, nakoľko sa dokáže neskôr obetovať pre rodinu. Partner, ktorý bude aj dobrým otcom, vie robiť ústupky a kompromisy. A je obetavý. Správny rodič totiž musí byť pripravený napĺňať potreby detí aj vo chvíli, keď sa mu to totálne nehodí.

unsplash.com

Je spoľahlivý a dokáže vás zabezpečiť

Byť rodičom znamená nielen veľa radosti a šťastia, ale aj mnoho povinností a zásadných zmien. Môžete sa na svojho muža spoľahnúť? Máte vedľa seba človeka, pri ktorom ste si istá, že keď niečo povie, tak to aj platí? Alebo ho stále musíte do niečoho nútiť, prehovárať a on len stále sľubuje? To vám tiež veľa prezradí. Rovnako aj to, ako dokáže hospodáriť s peniazmi. S príchodom potomka sa vaše výdavky na veľa rokov zvýšia. Mali by ste mať teda istotu, že nebudete žiť stále len "z ruky do huby" napríklad aj kvôli tomu, že väčšina výplaty padne na jeho koníčky či zábavu.

Nevadia mu cudzie deti

Prekuknite svojho partnera! Skúste ho vziať niekam, kde bude viac detí, napríklad k vašim príbuzným či kamarátom, ktorí už sú rodičmi. Verte, že z takých stretnutí veľa spoznáte a napovedia vám, či váš partner k úlohe otecka dozrel, alebo sa na to ešte vôbec necíti. Sledujte, ako sa správa a ako reaguje. Či je z detského kriku podráždený, napäto sedí a počíta minúty do odchodu, alebo je naopak v kľude, k deťom je milý a kamarátsky a pri stavaní hradu s vaším synovcom je vo svojom živle.

Vie, že deti chce

Stane sa otcom len kvôli tomu, že vy po tom šialene túžite a on si istý skoro vôbec nie je? Určite nie je dobré ho do niečoho nútiť. To sa vám jedine vypomstí. Založenie rodiny je vážne rozhodnutie, a preto by ste sa na tom mali zhodnúť. Ak ale o deťoch hovorí sám, a dokonca sa na ne teší, je to samozrejme skvelé znamenie. Je jasné, že z novej role má strach rovnako ako vy, pretože nevie, čo ho presne čaká, ale dôležité je, že má naozaj chuť a ambície byť dobrým otcom.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie