Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vyzerajú úplne ako živé! Jej bábiky idú na dračku, lebo v obchode také nenájdete
Zdielať na

Vyzerajú úplne ako živé! Jej bábiky idú na dračku, lebo v obchode také nenájdete

Zdroj: Facebook/Kristy Leigh Walker/Kristy Leigh Dolls

Hračky sú dôležitou a dnes aj prirodzenou súčasťou detstva každého dieťaťa. Spomínate si ešte na svoju najobľúbenejšiu bábiku?

Dnešný výber bábik je oveľa rozmanitejší, ako to bolo v časoch nášho detstva. Od klasických modelov až po super štíhle bábiky barbie.

Výrobcovia sa snažia do ponuky zaradiť rôzne typy – blondínky, tmavovlásky, kučeravé, ale aj rôzne národnosti a farby pleti. Aby deti nerobili rozdiely a tiež preto, aby si každé dieťa našlo možno bábiku, ktorá sa naň podobá.

Ale čo deti, ktoré sú iné? Určite ste už videli, že si niekto nechal vyrobiť bábiku na mieru s nejakým hendikepom, či odlišnosťou, akú má aj ich dieťa. Im to totiž veľmi pomáha. Rovnaká požiadavka padla už viackrát aj z radov rodičov, ktorí majú deti s Downovým syndrómom. Hoci ich je na svete veľa, žiadny veľký výrobca sa zatiaľ nerozhodol pre výrobu bábik – dowňáčikov.

Existuje však žena žijúca v Texase, Kristy Leigh Walker, ktorá sa špecializuje na výrobu bábik, ktoré pripomínajú deti s Downovým syndrómom a vyrába ich úplne sama.

https://www.instagram.com/p/B4_DTKyAQNA/

Ide o mimoriadne náročnú a detailnú prácu, výroba jednej bábiky so špecifickými črtami jej trvá až tri mesiace. Hotová bábika vyzerá naozaj ako živá, Kristy dokáže absolútne bravúrne namaľovať dokonca aj drobné žilky a chĺpky na tele, pomocou malej ihly zložito zakoreňuje každý prameň vlasov.

https://www.instagram.com/p/BzOoASoAxBF/

„Kontaktovali ma mnohí rodičia detí s DS, ktorí túžia po bábikách, ktoré sa budú podobať na ich deti. Väčšina z týchto dievčatiek nebude mať svoje vlastné deti, preto sú šťastné, ak sa môžu „starať“ o takéto krásne bábiky,“ povedala žena s úžasným talentom pre denník Metro.

Bábiky sú natoľko realistické, že majú podobnú váhu ako skutočné dieťa a sú oblečené v skutočných detských odevoch. Aj napriek tomu, že ich cena je kvôli náročnej ručnej práci poriadne vysoká, Kristy ich nestíha vyrábať. Podľa daného modelu a kritérií sa ceny pohybujú približne od 590 po 900 eur.  

Neuveriteľné, vyzerajú úplne ako živé, však?

https://www.instagram.com/p/BNR1QQdDmj5/

https://www.instagram.com/p/BLYt_yNjLyS/

https://www.instagram.com/p/BLLz-XnDWpD/

https://www.instagram.com/p/BJeJ6K-jWpO/

https://www.instagram.com/p/BqLX0RcnlIU/

Súvisiace články

Najčítanejšie