Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Práca snov alebo tvrdá makačka? Prekvapí vás, koľko zarába gazdiná u Kate a Williama
Zdielať na

Práca snov alebo tvrdá makačka? Prekvapí vás, koľko zarába gazdiná u Kate a Williama

Zdroj: Profimedia

Na začiatku si myslela, že všetko zvládne sama aj bez pestúnok a gazdinej, dnes už vie, že by to bez pomoci nestíhala. Má Kate jednu pomocnicu v domácnosti, alebo je ich viac?

Ešte pred šiestimi rokmi tvrdili Kate s Williamom, že chcú čo najmenší počet zamestnancov a že nebudú potrebovať ani pestúnku. Ako ale dnes už vieme, spoľahlivú pestúnku majú priamo v Kensingtonskom paláci, aby bola po ruke, vždy, keď je potreba. Pri troch malých deťoch je to náročné pre každú matku, či patrí do kráľovskej rodiny alebo nie.

Popri mnohých aktivitách sa kráľovský pár bez pomoci s domácnosťou a deťmi nezaobíde...

Tesne pred pôrodom prvého syna, princa George, Buckinghamský palác zverejnil inzerát, v ktorom hľadal gazdinú pre vojvodu a vojvodkyňu z Cambridge. Jej hlavnými povinnosťami malo byť predovšetkým upratovanie - a to na vysokej úrovni. Ďalej sa od gazdinej očakávala údržba oblečenia, čistenie riadu a skla. Pracovný čas mal byť 37 hodín týždenne, od pondelka do piatku.

Každá by to nezvládla

Výberové konanie na gazdinú nakoniec vyhrala Antonella Fresolone pochádzajúca z Talianska. Tá do rodiny Kate nastúpila chvíľu pred narodením malého princa Georga. Už predtým ale v kráľovskej rodine pracovala, ako jedna z "vyšších služobných," a to dokonca desať rokov. Je teda jasné, že sa tešila veľkej dôvere a bola favoritkou medzi ostatnými adeptkami.

Kate si túto gazdinú, ktorá jej pomáha nielen s upratovaním, ale tiež s údržbou šiat a ďalších vecí, nemohla vynachváliť. Je totiž veľmi pracovitá a obetavá. Hovorí sa dokonca, že pre Antonellu sa stala táto práca celým jej životom. Za jej služby ju tento rok kráľovná poctila striebornou medailou za osobné služby panovníkovi.

Pokiaľ ide o ďalšie gazdiné, o dva roky neskôr prijala Kate do svojich radov ďalšiu gazdinú, tridsaťpäťročnú Sadie Rice, ktorá predtým pracovala pre nórskeho princa. Za svoju prácu dostávala približne tridsaťpäť tisíc libier ročne a okrem upratovania tiež varila a občas vypomáhala s deťmi. Po dvoch rokoch ale dala výpoveď, pretože to bolo podľa jej slov príliš náročné.

Profimedia

Viac pomocníkov ako členov rodiny

Po odchode Sadie rozhodila Kate opäť siete a prijala inú gazdinú - Emmu Boyce, ktorá v minulosti pracovala pre princeznú Beatrice a princeznú Eugeniu. Tá to zatiaľ zvláda a náročnosti sa zrejme neobáva. Okrem tejto gazdinej najala Kate tiež Tifare Alexandra pre všeobecnú výpomoc v domácnosti, Natashu Archer ako osobnú asistentku a stylistku či Amandu Cook ako vlasovú stylistku. Okrem toho mala Kate tiež svoju osobnú sekretárku, ktorá však tento rok v lete po desiatich rokoch odišla.

Hoci má Kate v paláci mnoho pomocníkov, snaží sa byť mama ako každá iná. Chodí nakupovať do supermarketu, občas uvarí obľúbené jedlo a prekvapivo tiež upratuje a venuje sa aj iným domácim prácam. Aj keď má Kate pre deti pestúnku, dôveryhodné zdroje tvrdia, že za svoj život vymenila oveľa viac plienok ako princezná Diana alebo kráľovná Alžbeta II.

https://www.instagram.com/p/Byc5la9Fn2A/

Súvisiace články

Najčítanejšie