Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nechce vaše dieťa jesť zeleninu? Takto do neho dostanete vitamíny, ktoré potrebuje
Zdielať na

Nechce vaše dieťa jesť zeleninu? Takto do neho dostanete vitamíny, ktoré potrebuje

Dostať do svojho dieťaťa denne čerstvú zeleninu a ovocie býva niekedy problém. Aj preto rodičia častokrát siahnu po rôznych umelých náhradách, len aby svojim ratolestiam dodali vitamíny a minerály. Jeden takýto sirup sme otestovali.

Na trhu je množstvo výživových doplnkov pre deti. Jedným z nich je aj sirup od britskej firmy Nutrigen, ktorý je určený deťom, ktoré nechcú jesť zeleninu. 

Inšpirujte sa aj s reláciou Nová záhrada, ako si vypestovať vlastnú zeleninu

Konzumácia zeleniny je súčasťou vyváženej a zdravej stravy, ktorá udržiava zdravý stav organizmu. Vo väčšine prípadoch, deti odmietajú jesť zeleninové pokrmy. To núti matky premýšľať, akým spôsobom naservírovať zeleninu svojim milovaným tak, aby prijali potrebnú výživu. Vegy Sirup obsahuje dostatočné množstvo nutričných živín obohatené o vitamíny a minerály z výťažkov kapusty, artičokov, brokolice, póru, mrkvy, špenátu a zeleru. Výskumy ukazujú, že konzumácia 5 až 10 porcií rôznych druhov ovocia a zeleniny denne je vhodná stratégia pre výrazné zníženie rizika vzniku chronických ochorení a spĺňa nutričné požiadavky pre optimálne zdravie.

Nutrigen

Vegy Sirup vyživuje deti, ktorí nemajú radi a odmietajú jesť zeleninu, a to prostredníctvom 7 rastlinných výťažkov, 12 vitamínov a 3 minerálov. My sme tento sirup otestovali na 1,5 rok starom dieťati a musíme povedať, že sme spokojní. Nečakajte však, že vám na prvýkrát lyžičku zhltne ako keď mu ponúknete obľúbenú maškrtu. 

Thinkstock

​Na názor ohľadne spomínaného výživového doplnku sme sa opýtali aj pediatričky a detskej gastroenterologičky MUDr. Jarmily Kabátovej. "Nesprávny spôsob kŕmenia v dojčenskom a batolivom veku môže viesť k rozvoju porúch príjmu potravy. Ak problém príjmu potravy, napr. ovocia a zeleniny trvá dlhšiu dobu, je potrebné poradiť sa s obvodným lekárom, dietológom, gastroenterológom, ktorí musia vylúčiť psychickú eventuálne organickú príčinu problémov. Sirup je vhodné podávať po porade s obvodným lekárom dieťaťa, pretože príjem minerálov a vitamínov, ktoré sirup obsahuje, je stravou prirodzenejší."

Súvisiace články

Najčítanejšie