Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na New York Fashion Weeku zabodovala malá modelka: Úžasné, čo dokázala!
Zdielať na

Na New York Fashion Weeku zabodovala malá modelka: Úžasné, čo dokázala!

Zdroj: Profimedia

Rodičia sú na svoju deväťročnú dcérku nesmierne pyšní. Nielen že mala odvahu prejsť sa po prehliadkovom móle, ale svojím pozitívnym prístupom k životu aj k svojmu hendikepu sa stala vzorom aj pre mnohých dospelákov.

Keď sa Daisy-May Demetre (9) z Birminghamu narodila, bolo lekárom okamžite jasné, že jej nožičky nie sú v poriadku.

Krásne dievčatko sa narodilo s telesným postihnutím, ktoré sa nazýva fibulárna hemimélia. V jednej nohe nemala pod kolenom takmer žiadne kosti, v druhej mala iba časť, a aj tá bola zle vyvinutá. Rodičia jej preto na odporúčania lekárov nechali obe nohy pod kolenami amputovať, aby sa mohla postupne naučiť fungovať s protézami.

Hendikep si nepripúšťa

"Je plná optimizmu a energie, inšpiruje ostatných a len tak ju niečo nezastaví,” hovorí pyšne otec deväťročnej Daisy-May, ktorá si plní veľký sen o kariére modelky.

Profimedia

​Keď jej rodičia pred časom založili Instagramový účet, netušili, že bude mať taký úspech. Jej fotografiami chcú aj iným hendikepovaným ľuďom ukázať, že môžu žiť napriek rôznym postihnutiam pekný a šťastný život. Ich dcérka používa dve sady protéz, jednu má na bežné chodenie a druhú na behanie a náročnejšie aktivity.

Keď dostala Daisy-May ponuku predvádzať módu na Fashion Weeku v New Yorku, bola neskutočne nadšená a zvládla to geniálne. Klobúk dole pred jej odvahou, veríme, že o tejto inšpiratívnej a krásnej modelke budeme ešte počuť!

https://www.instagram.com/p/BzS5qDApk7I/

https://www.instagram.com/p/BzjCpVXpZzJ/

https://www.instagram.com/p/B0P2AwkJkP4/

https://www.instagram.com/p/B0TXjR9JV_W/

https://www.instagram.com/p/B02374TJzcv/

https://www.instagram.com/p/B1JjFqMpcIr/

Súvisiace články

Najčítanejšie