Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Priznanie prísnej matky: Zaviedla som štyri pravidlá, ktoré NIKDY neporuším!
Zdielať na

Priznanie prísnej matky: Zaviedla som štyri pravidlá, ktoré NIKDY neporuším!

Zdroj: Facebook/Melissa Willets

Ak ste už rodičmi, určite tiež neustále premýšľate o tom, čo všetko vašim deťom hrozí, keď ich nemáte pod dohľadom. Táto mama to vyriešila po svojom a tvrdí, že jej pravidlá fungujú perfektne.

Niekto sa len strachuje a dúfa, že sa nič nestane, a potom sú tu takí rodičia, ktorí prísnymi pravidlami zminimalizujú akékoľvek riziko. Možno si poviete, že táto mama to preháňa a je prehnane prísna a možno vám práve jej pravidlá pomôžu zlepšiť výchovu vašich detí.

Aj Aneta Parišková o sebe tvrdí, že je prísna mama...

​​4 výchovné pravidlá prísnej mamy

Žiadne telefóny, kým chodia deti do škôlky

Naozaj, nikdy! Naša päťročná dcéra tvrdí, že je jednou z mála detí, ktoré nemajú vlastný telefón. Je mi jedno, či si jej spolužiaci v škôlke myslia, že nemôže mať niečo, čo som ja prvýkrát dostala až na konci strednej školy. Jasné, doba je iná a ja nemám v pláne čakať až tak dlho, kým jej ho zaobstarám. Ale viem, že teraz ho naozaj nepotrebuje. A kým to pôjde, budem ju držať ďaleko od sociálnych sietí a potenciálneho on-line šikanovania. Jediný dôvod, prečo by v tejto chvíli potrebovala telefón, je ten, aby ma mohla kontaktovať v prípade núdze. Ale existujú aj iné spôsoby, ako to urobiť.


Nepúšťam deti samotné do rodín, ktoré nepoznám

Iné matky mi hovoria, že je predsa v poriadku, keď si čas od času vypomôžu a jedna vyzdvihne z družiny alebo zo škôlky iné dieťa a nechá si ho určitú dobu u seba doma. Prečo by som to robila, keď ich vôbec nepoznám? Nedovolím, aby nejaký rodič, ktorého nepoznám, vyzdvihoval moje dieťa a vodil ho k sebe domov. Takže, kým vás nepoznám, nezistím, či nefajčíte trávu, nemáte doma nabité zbrane či niečo iné, nedovolím, aby tam moje deti boli.

Žiadne spanie mimo domova

Asi som veľmi prísna mama, ale chcem mať istotu, že sú moje deti v noci v bezpečí. Preto im zatiaľ nedovolím, aby prespávali u iných detí, aj keď plačú a žobronia, že iné deti môžu. No, vy jednoducho nie. Moja odpoveď je zatiaľ nie. Našťastie sú ešte celkom malé, takže tieto prosby nie sú tak časté a je možné, že raz sa mi to bude aj pozdávať. Ale kým nemám dôvod povedať "áno", budem hovoriť "nie!" Majú ešte dosť času na to, aby si toto dobrodružstvo vyskúšali.

Nenechávam ich ponocovať

Moje deti vedia, že keď sa má ísť spať, ide sa spať. Existujú síce občasné výnimky, kedy môžu zostať dlhšiu dobu hore, ale inak platia tvrdé pravidlá ohľadom odchodu do postele. Pevne verím, že deti potrebujú spánok ako soľ, a naozaj nevidím dôvod, prečo by mali ponocovať napríklad do jedenástej večer. Jednak nebudú vyspaté, jednak budú nesústredené a možno aj so zlou náladou po celý deň. Prečo im to teda dovoliť? Výnimku povoľujem len v čase dovolenky, aj cez víkend ale platí rovnaký režim.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219593392854663&set=a.3685710390616&type=3&theater

Súvisiace články

Najčítanejšie