Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trvá len 2 minúty a môže zachrániť život: Tento trik by mal poznať každý rodič
Zdielať na

Trvá len 2 minúty a môže zachrániť život: Tento trik by mal poznať každý rodič

Zdroj: Profimedia

Okrem toho, že pred cestou autom svoje dieťa usadíte do autosedačky a zapnete bezpečnostný pás, mali by ste urobiť ešte jednu dôležitú vec. Práve táto drobnosť môže v prípade nehody vaše dieťa zachrániť.

Tento jednoduchý trik sa na internete rozšíril rýchlosťou blesku a mnohí rodičia zaň ďakujú skúsenému záchranárovi, ktorý ho zverejnil. 

Trik s autosedačkou

Tento trik zverejnil zdravotník, ktorý už absolvoval desiatky výjazdov sanitkou k dopravným nehodám, pri ktorých, žiaľ, sú často prítomné aj malé deti. Zo svojich skúseností sa rozhodol zverejniť túto radu, pre všetkých rodičov – šoférov, ktorí vozia svoje malé ratolesti v aute.

Profimedia

„Okrem toho, že sa vždy uistíte, či má dieťa pevne zapnutý bezpečnostný pás, bolo by veľmi dobré, ak by ste dieťaťu na zadnú stranu autosedačky napísali a prilepili niekoľko dôležitých informácii. Napíšte tam celé meno a priezvisko dieťaťa aj oboch rodičov a všetky dôležité informácie ohľadom zdravotného stavu – nejaké ochorenia, vážne alergie a podobne a nezabudnite na kontaktné osoby s telefónnym číslom v prípade núdze,“ upresnil záchranár.

„Veľmi často prichádzame k vážnym dopravným nehodám, kde sú rodičia ťažko zranení alebo v bezvädomí a dieťa je príliš malé na to, aby nám dokázalo niečo povedať,“ vysvetlil záchranár a dodal, že takéto informácie pripevnené na autosedačke dieťaťa by im veľmi pomohli, dokonca by mohli dieťaťu zachrániť život.

Podľa odborníka by tiež rodičia nemali zabúdať odstrániť z auta samolepku „dieťa v aute,“ ak je už z bábätka dávno tínedžer. „V prípade vážnej nehody sa záchranári zbytočne zdržiavajú hľadaním malého dieťaťa, ktoré sa v aute vôbec nenachádzalo,“ dodáva.

Ak s radou a slovami záchranára súhlasíte, nezabudnite to posunúť aj svojim priateľom!

V tomto videu si môžete pozrieť, prečo by ste nemali vkladať deti do autosedačiek v zimných bundách!

Súvisiace články

Najčítanejšie