Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Výnimočnosť alebo pohroma? Dievčatko má na hlave výbuch ako Einstein
Zdielať na

Výnimočnosť alebo pohroma? Dievčatko má na hlave výbuch ako Einstein

Zdroj: Profimedia

Mama tohto dievčatka sa nemusí trápiť s česaním jej vlasov. Tie sa totiž učesať jednoducho nedajú. Pozrite sa na ňu!

Dnes 7-ročná Wynter Seymour sa síce narodila s tmavými vlasmi, tie sa jej však postupne začali zosvetlovať a tiež sa začala meniť ich kvalita.

Zistilo sa, že dievčatko trpí tzv. syndrómom neučesateľných vlasov, ktorému sa hovorí aj Einsteinov syndróm, keďže tento génius ním trpel celý život. Túto vzácnu diagnózu má iba približne 100 ľudí na celom svete.

Dôvodom, prečo vlasy nerastú smerom dole, ale doslova trčia von z pokožky hlavy rôznymi smermi, je práve spomínaný syndróm, ktorý mení tvar vlasových folikul, čo je miesto odkiaľ vlasy vyrastajú. Výsledkom je, že vlasy sa nedajú skrotiť, sú slabé, bledé a podobajú sa slame.

Tento stav sa obvykle objaví v útlom detstve, ale výnimočne sa môže objaviť až vo veku 12 rokov. Takto postihnuté deti majú zvyčajne svetlé blond až strieborné vlasy. Z neznámych dôvodov sa tento stav dospievaním zvyčajne zlepšuje.

Profimedia

Nerobia z toho tragédiu

Mamička dievčatka Charlotte (33) ju často prirovnáva k bábike Troll, ktorú si mnohí z detstva pamätáme a snaží sa dcérke ukázať, aká je vďaka svojím divokým vlasom výnimočná.  

Profimedia/youtube/Boris Crosby

Keď ešte nevedeli, že ich dcérka trpí týmto vzácnym syndrómom, vyskúšali rôzne špeciálne produkty na skrotenie jej vlasov, dokonca skúšali aj rôzne oleje, ale vôbec nič nefungovalo.

„Odkedy vieme, že stav jej vlasov je jednoducho jej diagnóza, nechávame ich tak. Veríme, že v puberte sa to začne zlepšovať,“ dodala mama výnimočného dievčatka.

Profimedia

;

Súvisiace články

Najčítanejšie