Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudia na neho zízali a ukazovali prstom: Z 5-ročného chlapca je hviezda modelingu
Zdielať na

Ľudia na neho zízali a ukazovali prstom: Z 5-ročného chlapca je hviezda modelingu

Zdroj: Facebook/Lucy Dawes

Trápilo ho, že je iný, a nechápal, prečo si ho všetci obzerajú. Zo zakríknutého chlapca je dnes vzor aj pre mnohých dospelákov.

Z náhodného príspevku na Facebooku, ktorý zverejnila Lucy Dawes, chlapcova mama, prišla ponuka, ktorá úplne zmenila život nielen chlapca, ale aj celej rodiny.

Chodiaca atrakcia

Elijah Enwerem (5) z Willenhallu sa narodil s albinizmom. Porucha pigmentu je vidieť na prvý pohľad a malý Elijah začal veľmi rýchlo vnímať, že si ho ľudia obzerajú a dokonca naňho ukazujú prstom.

“Neustále sa vypytoval, prečo vyzerá inak, ako ostatné deti a prečo na neho ľudia ukazujú,” prezradila mama chlapca pre Metro.co.uk.

“Chcela som, aby pochopil, že na neho ľudia hľadia preto, lebo je výnimočný,” vysvetľuje Lucy, ktorú veľmi bolelo, že sa jej syn trápi.

https://www.instagram.com/p/BpogtAzB0X1/ 

Modeling ako terapia

Vďaka náhodnému príspevku na Facebooku dostal Elijah ponuku od známej spoločnosti Primark, aby nafotil a odprezentoval oblečenie z detskej kolekcie.

Jeho mama spočiatku váhala, či je to dobrý nápad, ale rozhodla sa vyskúšať, či mu práve táto skúsenosť nepomôže získať stratenú sebadôveru.

https://www.instagram.com/p/Bl80jjJh9D0/

5-ročný výnimočný model zožal obrovský úspech a ďalšie ponuky sa mu začali hrnúť. Jeho rodičia sú nadšení, pretože mu to neuveriteľne pomohlo.

“Jeho sebadôvera sa za posledný rok fenomenálne rozrástla. Konečne sa prestal skrývať, už nie je utiahnutý a dokonca rád komunikuje s ľuďmi,” pochvaľuje si mamička, ktorá však nechce, aby to s modelingom preháňal.  

 “Nechcem, aby teraz cestoval po celom svete a neustále pracoval. Chceme, aby bol modeling len príležitostný a aby mal z toho radosť, nesmie to však narušiť jeho štúdium a náš bežný život,” dodáva mamička.

https://www.instagram.com/p/BZqDtnBnisn/

Malý Elijah sa vďaka modelingu spojil s komunitou ľudí trpiacich albinizmom a pre mnohých sa stal vzorom. Mnohí túžili iba po tom, aby mohli byť rovnakí, ako ostatní. Tento malý chlapec im ukázal, že práve odlišnosť a jedinečnosť môžu byť kľúčom k úspechu…

https://www.instagram.com/p/BoIy9MjHFJS/

https://www.instagram.com/p/BoPaey6HPR-/

https://www.instagram.com/p/Bli59UGHbSi/

https://www.instagram.com/p/BrsDPGRBcsJ/ 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie