Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Emotívna spoveď záchrankyne chlapčeka, ktorého rodičia odsúdili na smrť: Takto žije dnes
Zdielať na

Emotívna spoveď záchrankyne chlapčeka, ktorého rodičia odsúdili na smrť: Takto žije dnes

Zdroj: Instagram

Fotka, na ktorú sa pozeráte, pred pár rokmi obleteli svet. Charitatívna pracovníčka Anja našla na ulici takmer bezvládneho nigérijského chlapčeka, ktorého vlastní rodičia vyhodili z domu...

Pohľad na zúbožené telíčko malého chlapčeka, ktorého sa rodičia vzdali len preto, lebo si mysleli, že je strigôň, vtislo slzy do očí tisícom ľudí po celom svete.

Anja neverila, čoho všetkého sú niektorí ľudia schopní urobiť, aj keď išlo o ich vlastné dieťaťa. Chlapčeka, ktorému dali meno Hope (Nádej) sa bez okolkov ujala. Spolu s manželom totiž majú v Afrike sirotinec plný detí, ktorých sa rodiny vzdali práve pre rôzne nezmyselné povery.

 Chlapček žil 8 mesiacov na ulici, keď ho Anja našla

Facebook

​Už o pár dní uplynú tri roky od momentu, kedy fotka Anjinej pomoci chlapčekovi uzrela svetlo sveta. Čo sa odvtedy v ich životoch zmenilo? Pri pohľade na malého chlapčeka by ste nepovedali, že si kedysi prešiel opísaným peklom. Je z neho usmievavé dieťa, ktoré podľa Anjiných slov miluje hudbu a tanec. Žije v spomínanom sirotinci, takže sú stále v kontakte. „Keď som ho prvýkrát držala v rukách, umieral a bola som si istá, že to neprežije. Dnes je z neho zdravý, silný, inteligentný a milujúci chlapec,“ vyznala sa Anja. 

Anja, dnes už čiernovláska s chlapčekom Hope (vľavo)

Instagram

Instagram

Hope sa darí. V triede, ktorú navštevuje, patrí medzi tých najlepších študentov a od ostatných detí takmer vôbec neodlišuje. Asi iba tým, že lekári u neho pred pár týždňami zistili poruchu sluchu, takže nosí načúvací prístroj.

 https://www.instagram.com/p/BSwpDIogJhF/


Instagram

Súvisiace články

Najčítanejšie