Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Novorodenec šokoval aj pôrodníkov: Takéto dieťa ešte v živote nevideli!
Zdielať na

Novorodenec šokoval aj pôrodníkov: Takéto dieťa ešte v živote nevideli!

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Lekári v tejto pôrodnici prežili už rôzne situácie, no takýto extrémny prípad tu mali po prvýkrát.

Jennifer a Eric Madlockovci z Texasu dostali tesne pred Vianocami ten najkrajší darček. Nikto však nečakal, že bude až taký veľký!

Hoci budúca mamička mala pred pôrodom obrovské bruško, akoby čakala aspoň dvojičky, lekári nečakali, že váha bábätka bude až taká veľká!

Facebook

Ali James sa narodil cisárskym rezom s váhou neskutočných 6,7 kila a s dĺžkou 55 centimetrov. Je to približne toľko, ako dve priemerné novorodeniatka dokopy.

Lekári potvrdili, že Ali sa zaradil medzi najväčšie narodené deti na svete. “Pracujem ako pôrodník už 30 rokov, ale takéhoto veľkého novorodenca som doteraz nevidel,” povedal prekvapený pôrodník.

Facebook

Rovnako ako nízka hmotnosť, aj opačný prípad má mnoho rizík. Ali skončil ihneď po pôrode v inkubátore, pretože mal príliš nízku hladinu cukru v krvi, tiež sa objavili problémy s dýchaním. Extrémne veľké deti sa väčšinou narodia ženám, ktoré trpia cukrovkou, preto bývajú rovnako ohrozené aj oni a musia byť pod dohľadom lekárov.

Facebook

​Takmer 7-kilový Ali sa síce zaradil medzi najťažších novorodencov, ale prvenstvo si drží oveľa ťažšie dieťa. Chlapček z Ohia sa narodil v roku 1879 a vážil 10,5 kila. Nestihli mu dať ani meno, pretože žil iba krátkych jedenásť hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie