Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najdlhšie dojčiaca matka Británie smúti: Jej dcéra sa KONEČNE odstavila!
Zdielať na

Najdlhšie dojčiaca matka Británie smúti: Jej dcéra sa KONEČNE odstavila!

Zdroj: Profimedia

Pred pár rokmi spôsobila šok a pohoršenie, keď zverejnila záber, na ktorom dojčí svoju 5-ročnú dcéru. Tá si mliečko od mamy vychutnávala až doteraz!

Niektoré matky sú spokojné, ak svojmu dieťatku dávajú materské mlieko prvé mesiace, niektoré potiahnu aj do dvoch rokov, ako to odporúča aj Svetová zdravotnícka organizácia. A potom sú výnimky, ktoré dojčia dovtedy, kým sa dieťa samo nerozhodne, že sa už dojčiť nechce.

Jednou z propagátoriek dlhodobého dojčenia je aj Angličanka Sharon Spink (50). Štvornásobná mama skončila s dojčením najmladšej dcéry Charlotte po neuveriteľných 9-tich rokoch! 

Profimedia

"Mojim počiatočným cieľom bolo dosiahnuť aspoň 6 mesiacov, potom z toho boli dva roky a rozhodla som sa neprestať, pretože dcérke to veľmi pomáhalo,“ vysvetľuje Sharon, ktorá dcéru do päť rokov dojčila pravidelne, aj na verejných miestach.

„Neskôr to už bolo iba príležitostné a iba doma v súkromí. Veľmi to posilnilo naše vzájomné puto a dcéra nebývala takmer vôbec chorá,“ obhajuje sa matka, ktorú mnohí dokonca obviňovali z pedofílie.

Profimedia

Matka sa rozhodla, že bude dojčiť dovtedy, kým to bude dcére vyhovovať. Tá sa pre odstavenie definitívne rozhodla až krátko po deviatich narodeninách. Sharon vraj bude dojčenie veľmi chýbať, ale na druhej strane je rada, že sa dcéra sama rozhodla.

Profimedia

Štvornásobná mama sa svojím priznaním snaží presvedčiť okolie, že dojčiť staršie deti je úplne normálne a zdravé. Čo však dosiahne, ak tieto zábery uvidia spolužiaci dievčaťa, to si nechceme ani predstavovať.

Čo si o tom myslíte vy? Poznáte ženu, ktorá dojčila viac ako štyri roky? Napíšte nám!

Súvisiace články

Najčítanejšie