Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spomínate si na štyri malé dievčatá, ktoré bojovali s rakovinou? Čo sa s nimi stalo?
Zdielať na

Spomínate si na štyri malé dievčatá, ktoré bojovali s rakovinou? Čo sa s nimi stalo?

Zdroj: Johns Hopkins All Children

Kým sa ich rovesníčky bezstarostne hrali na ihrisku, ony trávili celé dni v nemocnici a bojovali o svoj život. Pozrite sa, ako vyzerajú tieto úžasné bojovníčky dnes!

Skupina dievčat v približne rovnakom veku sa skamarátila tak trochu netradične, v nemocnici. Chloe, Mckinley, Ava a Lauren bojovali so zákernou rakovinou a možno to bolo aj silné puto priateľstva, ktoré im pomohlo nad chorobou zvíťaziť.

Všetky štyri dievčatká sa stretli v nemocnici Johns Hopkins All Children na Floride v roku 2016. Chloe mala detský karcinóm pľúc, ďalším trom dievčatám diagnostikovali leukémiu.

Kamarátky v čase choroby a po vyliečení...

Johns Hopkins All Children

​Nielen mladé slečny, ale aj ich rodiny sa pravidelne stretávali v nemocnici a ich priateľstvo sa vďaka podobným osudom stávalo stále silnejším. Prežili si naozaj kruté časy, rodičia sa denne modlili, aby ich poklady konečne nemuseli trpieť a aby nad chorobou vyhrali. Po ťažkých bojoch sa to nakoniec každej z nich podarilo a po dvoch rokoch sa opäť stretli, aby oslávili svoje uzdravenie.

Johns Hopkins All Children

„Keď vaše milované dieťa dostane rakovinu, je ťažké predstaviť si „normálny“ život. Väčšina rodičov sa teší z dní, keď ich dieťa nastúpi prvýkrát do školy, keď uspeje v súťaži, alebo keď skončí vysokú a zaľúbi sa. Ak máte choré dieťa, túžite len po tom, aby sa uzdravilo...“ hovorí jedna z matiek detí. 

Johns Hopkins All Children

Z uzdravenia krásnych dievčatiek sa teší celá nemocnica. „Je to obrovská radosť vidieť ich zdravé a usmiate,“ zhodli sa všetci z personálu.  

Dievčatám želáme, aby im zdravie už vydržalo, rovnako, ako úsmev na tvári!

Johns Hopkins All Children

Súvisiace články

Najčítanejšie