Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zázračné dieťa sa narodilo so srdcom mimo tela: Ako vyzerá dnes?
Zdielať na

Zázračné dieťa sa narodilo so srdcom mimo tela: Ako vyzerá dnes?

Zdroj: facebook

Keď sa mladej mamičke koncom roka 2012 narodila vytúžená dcérka, ešte netušila, aký boj ju čaká. Jej Audrina totiž prišla na svet so srdcom mimo hrudníka! Americkí lekári robili, čo mohli a dieťatko zachránili. Čo sa je s dieťaťom dnes?

Ashley mala normálne tehotenstvo, až do 16. týždňa. Vtedy jej lekári povedali, že jej nenarodené dieťatko trpí vážnou poruchou a časť srdiečka sa nachádza mimo hrudníka. Lekári jej dali na výber.

Prerušiť tehotenstvo, dieťa vynosiť s vedomím, že krátko po narodení zomrie alebo umožniť doktorom okamžite ju operovať a pokúsiť sa zachrániť ju. Ashley ani minútu neváhala a vedela, že urobí všetko preto, aby svoju dcérku zachránila. Zaujímavé je, že tento defekt sa vyskytuje len u 1 z 8 miliónov detí! Pritom 9 z 10 detí sa buď narodia mŕtve, alebo zomierajú po pár dňoch.

Dievčatko sa narodilo s tretinou srdca mimo hrudníka

facebook

​Audrina je bojovníčka a hoci všetky prognózy boli proti nej, ona sa z operácie rýchlo zotavila! Po 5 týždňoch ju pustili domov, aby načerpala sily, keďže ju v budúcnosti čakali ďalšie operácie.

Po operácii musela nosiť ochranný korzet

facebook

​Hoci lekári nevedeli, ako sa jej bude dariť, ona ich prekvapila. Dievčatko bude mať na jeseň 6 rokov a darí sa jej dobre! Dokonca sa pravidelne zúčastňuje rôznych charitatívnych akcii.

 Takto vyzerala, keď oslávila rok

facebook

​Dnes je z  nej už veľká slečna

facebook

facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie