Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Opatrovateľka v kráľovskej rodine - job snov? Realita vás poriadne zaskočí!
Zdielať na

Opatrovateľka v kráľovskej rodine - job snov? Realita vás poriadne zaskočí!

Zdroj: Facebook/Norland College

Keď zistíte, aké podmienky a zručnosti musí spĺňať osoba, ktorá sa stará o deti britskej kráľovskej rodiny, pravdepodobne po podobnej práci nikdy túžiť nebudete.

Táto osoba musí mať vynikajúce schopnosti sebaobrany, musí byť schopná poskytnúť lekársku pomoc, musí poznať základy psychológie a musí vedieť absolútne perfektne šoférovať aj v extrémnych podmienkach.

I keď mnohé z požiadaviek vyzerajú ako pre agentov FBI, sú to len niektoré zo zručností, ktoré musia mať opatrovateľky, aby mohli pracovať pre britskú kráľovskú rodinu. Aké sú ďalšie podmienky na túto prácu?

  • Iba milovať deti a mať k nim dobrý vzťah naozaj nestačí. Dievčatá, ktoré chcú v budúcnosti pracovať ako opatrovateľky v kráľovskej rodine študujú na prestížnej univerzite Norland College, ktorá okrem starostlivosti o deti zahŕňa aj psychológiu, históriu, filozofiu, sociológiu a literatúru.

    Profimedia

  • Už počas školy trénujú na robotických deťoch, je to jedna z podmienok. Takéto dieťa ich môže zobudiť kedykoľvek uprostred noci a požiadať o pozornosť alebo jedlo. Žiadna študentka nesmie ignorovať potreby tohto dieťaťa!

    Profimedia

  • Kráľovská opatrovateľka slúži čiastočne aj ako osobný strážca, preto je samozrejmosťou absolvovanie kurzu sebaobrany a v rámci štúdia sa tiež naučia perfektne podať prvú zdravotnú pomoc.
  • Budúca kráľovská opatrovateľka musí byť dokonalou šoférkou, preto musí zvládnuť aj náročný kurz, po ktorom bude pripravená jazdiť naozaj bezpečne aj v tých najťažších podmienkach.
  • Je úplne neprípustné, aby opatrovateľka použila akékoľvek telesné tresty, dokonca ich nemôže plesnúť ani po zadku a vraj nie je dovolené ani držanie priamo za ruku.

    Instagram

  • Kráľovská opatrovateľka by sa mala stať súčasťou rodiny. Doprevádza deti úplne všade aj počas dovoleniek, osláv a podobne.
  • Opatrovateľka, ktorú si kráľovská rodina vyberie musí ihneď na začiatku podpísať dokument, v ktorom sa zaväzuje k maximálnej diskrétnosti a mlčanlivosti. Táto osoba nesmie mať účet na sociálnej sieti a rovnako nesmie poskytovať žiadne vyjadrenia či rozhovory s médiami.
  • Princ William s manželkou Kate zverili absolútnu dôveru zatiaľ jedinej opatrovateľke. Volá sa Maria Borrallo a Norland College vyštudovala už pred 20 rokmi. So svojimi skúsenosťami zatiaľ zvláda všetky tri deti.

    Profimedia

Profimedia

​Nevieme ako vy, ale my sme si práve začali ešte viac vážiť svoju "obyčajnú" prácu. Kráľovská opatrovateľka má možno aj kráľovský plat, ale pravdepodobne žiadny vlastný život.

Naozaj jej nie je čo závidieť, čo poviete?

 

Súvisiace články

Najčítanejšie