Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jej narodenie bolo svetovou senzáciou: Dnes má štyridsať rokov a stále je výnimočná
Zdielať na

Jej narodenie bolo svetovou senzáciou: Dnes má štyridsať rokov a stále je výnimočná

Zdroj: louisejoybrown.com

Louise Brown v stredu oslávila štyridsať rokov a spolu s ňou ju oslavovali takmer po celom svete. Prečo? Bola úplne prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo umelým oplodnením.

Dnes už nie je ničím výnimočným, keď páry, ktoré majú problém s počatím, vyhľadajú pomoc profesionálov. Kliník špecializujúcich sa na umelé oplodnenie máme aj na Slovensku niekoľko a mnohé dvojice práve im ďakujú, že môžu vychovávať svojich potomkov.

„Moja mama Lesley zašla za doktorom, pretože trpela depresiami. Dôvodom bolo, že s mojím otcom nemohla otehotnieť. Keď sa dozvedeli o tomto experimente, mali novú nádej. Napriek tomu, že to ešte nikdy predtým nezafungovalo, šťastie im prialo a narodila som sa ja. O štyri roky neskôr aj moja sestra Natalie,“ spomína si v jednom zahraničnom rozhovore Louise, úplne prvé dieťa zo skúmavky. Dnes je sama dvojnásobnou matkou a otehotnieť sa jej podarilo prirodzenou cestou.

 Matka Louise

twitter

twitter

​​Žije obyčajný život a pracuje pre istú dopravnú spoločnosť. Keď môže, cestuje po svete na rôzne kongresy ako živý dôkaz, čoho je veda schopná. Neustále sa objavuje v médiách, píše články a v kníhkupectvách dostať aj jej biografiu.

Louise s rodinou

facebook

​Zaujímavosťou je, že ku dnešnému dňu sa malo vo svete údajne narodilo viac ako šesť miliónov detí práve umelým oplodnením.

Louise Brown

twitter

Súvisiace články

Najčítanejšie