Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľudia narodení v tomto mesiaci sú vraj najmúdrejší: Patríte medzi nich aj vy?
Zdielať na

Ľudia narodení v tomto mesiaci sú vraj najmúdrejší: Patríte medzi nich aj vy?

Zdroj: unsplash.com

Mesiac, v ktorom ste sa narodili, má vplyv nielen na vašu povahu, osobnosť, vzťahy či kariérny rast, ale poukazuje aj na výšku vášho intelektu.

Vedecké štúdie preukázali, že ľudia narodení v jednom mesiaci sú inteligentnejší, ako ostatní. Ak ste sa narodili v septembri, gratulujeme, patríte medzi nich!

Prečo práve september?

Možno máte aj vy dieťa narodené v lete či v septembri a rozhodovali ste sa, či ho dať do školy, alebo rok počkať. Podľa týchto prieskumov sa oplatí so školskou dochádzkou neponáhľať, o niečo staršie – najmä septembrové deti, vraj v škole vynikajú.

Odborná štúdia skúmala 1,2 milióna študentov na Floride vo veku od 6 do 15 rokov, ktorí navštevovali verejné školy a narodili sa v rôznych mesiacoch. Do úvahy sa brali aj iné faktory, ako sociálna situácia v rodine, ekonomické faktory, etnická príslušnosť a podobne.

Z výskumu jednoznačne vyplynulo, že deti narodené v septembri, ktoré boli v kolektíve o niečo staršie, dosahovali oveľa lepšie výsledky. Títo študenti mali tiež vyššie šance dosiahnuť vysokoškolské vzdelanie a zaujímavosťou je, že mladí ľudia narodení v septembri, mali oveľa nižšiu pravdepodobnosť spáchať nejaký trestný čin. 

Vyššia inteligencia ľudí narodených v septembri teda nesúvisí iba s dobrými študijnými výsledkami, ale tiež s rozumnejším správaním v bežnom živote.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie