Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prečítala si článok a vedela, že je zle: Tieto príznaky u detí nikdy nepodceňujte!
Zdielať na

Prečítala si článok a vedela, že je zle: Tieto príznaky u detí nikdy nepodceňujte!

Zdroj: Profimedia

Na prvý pohľad neškodné prejavy u dcérky matka našťastie nepodcenila. Vďaka správnemu rozhodnutiu svoje dievčatko zachránila.

Rodičia sa rozhodli svoj príbeh medializovať, aby varovali aj ostatných rodičov. “Všímajte si svoje deti, ak sa objaví niektorý z týchto príznakov, nečakajte, a utekajte okamžite k lekárovi,” odkazujú.

Nenápadné príznaky

Angličanka Laura Handley (30) si všimla, že jej dcérka Tazmin má niekoľko modrín na tele, ale zo začiatku tomu nepripisovala pozornosť. Učila sa chodiť a tak často padala, modriny u malých detí nie sú ničím zvláštnym.

Profimedia

Neskôr si však všimla aj červené vyrážky, dcérka sa sťažovala na bolesť nožičiek a všimli si aj občasné potenie v noci. Dievčatko inak vyzeralo zdravé ako buk, tak nebol dôvod znepokojovať sa. Až kým Laura na internete nenarazila na jeden článok.

Príbeh bol o 13-ročnom chlapcovi, ktorý mal úplne rovnaké príznaky ako ich dcérka, ale cítil sa úplne zdravý. Iba týždeň po diagnostikovaní akútnej myeloidnej leukémie zomrel.

Podozrenie matky sa potvrdilo

Laura mala zlé tušenie a okamžite po prečítaní článku zobrala dcérku do nemocnice. Jej obavy sa bohužiaľ potvrdili a ich dcérke diagnostikovali rakovinu krvi.

Profimedia

Dievčatko absolvovalo dve kolá chemoterapie a tiež transplantáciu kostnej drene. Momentálne je z najhoršieho vonku a to aj vďaka pohotovej reakcii svojej mamy, ktorá ich príbeh zverejnila, aby apelovala aj na ostatných rodičov.

Profimedia

Hoci lekári často varujú pred googlením na internete pri rôznych chorobách, pretože sa často zbytočne vyplašia a prečítajú si neoverené informácie, v tomto prípade to dievčatku zachránilo život. “Keby som si neprečítala ten príbeh o chlapcovi s leukémiou, určite by sme hneď neutekali do nemocnice,” dodáva matka, ktorá verí, že choroba sa už nevráti!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie