Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Super nápad! Vďaka detským knihám Piqipi zabudnú deti na mobil aj notebook
Zdielať na

Super nápad! Vďaka detským knihám Piqipi zabudnú deti na mobil aj notebook

Zdroj: www.piqipi.com

Žijeme v elektronickej dobe. Najväčšmi to, žiaľ, vidieť na tých najmenších. Hľadáte spôsob, ako ich od lákavých zariadení odpútať? Poradíme vám!

Deti ešte nevedia ani poriadne hovoriť a už od rodičov drankajú mobil či notebook a displej zariadení dokážu sledovať celé hodiny. Predstavte si, že by rovnako dychtivo pozerali do knižky, ktorá by navyše neblikala, nevydávala otravné zvuky a ešte by si na nej cvičili i jemnú motoriku... Utópia? Našťastie nie. Predstavujeme vám interaktívne detské knihy Piqipi.

Knižný zázrak zo Slovenska

Pod názvom Piqipi sa skrýva séria detských kníh, takzvaných Quiet Books, ktoré sú určené deťom od troch rokov. Vyrábajú sa ručne a malý objaviteľ v nich nájde veľa pekných obrázkov s odnímateľnými časťami. Pomocou kníh Piqipi deti spoznávajú geometrické tvary, môžu si skladať puzzle, spoznávať a používať písmená i číslice. Každá kniha obsahuje viac ako sto odoberateľných prvkov a je vyrábaná z viac ako dvesto testovaných materiálov. Za jej vznikom stojí skvelý tím slovenských odborníkov na výchovu a vzdelávanie, ktorý pred rokom vytvoril riaditeľ značky Piqipi Dominik Rusňák. ,,Myslím si, že prichádza doba, kedy sa rodičia opäť vracajú k tradičným a poctivo vyrábaným hračkám.. Piqipi je produkt pre najmenších so zameraním na rozvoj jemnej motoriky a fantázie prostredníctvom dvanástich strán plných rôzneho obsahu. Okrem edukatívnej a hravej zložky dbáme aj na jeho bezpečnosť, pričom kvalitu testovali francúzske laboratória.“ hovorí Dominik Rusňák.

www.piqipi.com

Motoriku detí treba rozvíjať

Deti v predškolskom veku v dôsledku nadmerného používania digitálnych technológií strácajú jemné motorické schopnosti a často sa nevedia sústrediť. Práve s týmito problémami bojujú pri nástupe do školy. Nevedia správne držať pero či ceruzku a narábať s nimi. Odborníci preto bijú na poplach. “Obdobie predškolského veku treba naplno využiť pri vývoji dieťaťa. Je úlohou rodičov ponúkať mu tie správne vnemy, napríklad aj dobrým výberom hračky. Piqipi patria do kategórie hračiek, ktoré deti upútajú a zároveň rozvíjajú ich zručnosti,hovorí Dominik Rusňák. Knižku si môžu deti personalizovať - vytvoriť si na nej z pribalenej sady písmen svoje meno či využiť miesto na fotografiu na prednej strane. Kniha má na sebe upevnené rúčky, aby si ju mohli vziať kamkoľvek, napríklad na dlhšiu cestu autom či na návštevu. O unikátne knihy Piqipi je veľký záujem i v zahraničí, mimoriadne sa im darí vo Francúzsku i USA.

www.piqipi.com

​Knihy plné príbehov

Každá kniha Piqipi má svoj príbeh. Momentálne je vytvorených už päť edícií - tri sú o zvieratkách (šteniatko, opička, zajko), jedna o chlapcovi a druhá o dievčatku. Projekt Piqipi má silný sociálny rozmer, z každej predanej knihy venuje spoločnosť jedno euro na pomoc deťom. Už dnes pomáha Piqipi v Afrike prostredníctvom vlastnej nadácie, v priebehu roka chce spoluprácu rozšíriť o ďalšie  medzinárodné projekty. ,,Zmysel nám dáva nielen priama podpora deťom, ktoré knihu dostanú od rodičov či známych, ale aj pomoc deťom, ktoré to potrebujú. Samozrejme, nezabúdame ani na Slovensko, kde sme vyrástli a kde stále fungujeme. Veľmi dobrú spoluprácu máme napríklad so školou pre slabozraké deti v Levoči, kde spolu s pedagógmi pripravujeme špeciálnu edíciu pre slabozraké a nevidiace deti,“ prezrádza Dominik Rusňák. K medzinárodným úspechom kníh Piqipi patrí víťazstvo v českej súťaži Hračka roka 2017 či francúzske ocenenie Hviezda medzi hračkami. Tento týždeň sa knihy predstavia na najväčšom svetovom veľtrhu hračiek v nemeckom Norimbergu.

www.piqipi.com

​Zaujala vás táto výnimočná hračka? Zapojte sa do súťaže o 3 kusy Piqipi knižiek na našom facebooku!

VIDEO:

;t=9s​

Súvisiace články

Najčítanejšie