Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mamička výrazne schudla vďaka dvom jednoduchým zmenám: Vyskúšajte TO tiež!
Zdielať na

Mamička výrazne schudla vďaka dvom jednoduchým zmenám: Vyskúšajte TO tiež!

Zdroj: Instagram/carinafitmama

„Nie ste sebecké, keď chcete aj popri deťoch čas sama pre seba a máte chuť niečo so sebou robiť,“ odkazuje všetkým mamám Carina.

Na svojom instagramovém profile hovorí Austrálčanka Carina úplne úprimne a bez obalu o tom, ako sa v priebehu rokov menila jej váha a čo sa stalo s jej telom počas tehotenstva. Je presvedčená, že jej príbeh môže inšpirovať ďalšie mamičky, ktoré sa trápia kvôli postave.

"Je úplne v poriadku, aby ste sa sústredili samé na seba, zrovnali si priority a uprednostňovali svoje vlastné zdravie, fyzickú kondíciu a emocionálnu pohodu, zvlášť, ak ste mamička. Rozhodne to neznamená, že ste sebecké, keď nevenujete všetok čas a energiu len rodine a deťom," napísala Carina v jednom zo svojich príspevkov a my s ňou súhlasíme.

K pôrodu s 25 kilami navyše

Práve tento životný postoj jej pomohol schudnúť, motivoval ju k veľkým zmenám, dodal jej sebavedomie, silu bojovať s kilami navyše a naštartovať zdravší životný štýl.

"Počas môjho tehotenstva som pribrala viac ako 25 kilogramov, bolo to šialené. Ale nakoniec sa mi podarilo všetko zhodiť," zverila sa Carina. Dnes jej váha ukazuje krásnych 64 kilogramov, vo svojom snažení a aktívnom živote ale neprestáva. Hovorí, že váha je len číslo, záleží jej skôr na zdraví, duševnej pohode a dobrej kondícii. 

Instagram/carinafitmama

​Pokojne si dám hamburger!

Snaží sa síce jesť podľa zásad zdravej výživy, varí diétne, miluje zeleninu, občas si s pokojným svedomím dopraje obľúbenou zmrzlinu, kúsok koláča, šišku alebo hamburger.

"Musím raz za čas urobiť, aby som upokojila svoje chute a nemám kvôli tomu výčitky. Dramaticky sa zmenilo zloženie môjho tela. V "hrubom" období som mala podiel telesného tuku hrozivých 30%, podľa výsledkov posledného merania na špeciálnych prístrojoch je to dnes iba 19%. Zistila som, že každodenné váženie nie je najspoľahlivejším ukazovateľom pokrokov pri zhadzovaní kíl, moja fyzická premena je oveľa dôležitejšia a viditeľnejšia," raduje sa Carina.

Prepadla silovému tréningu!

Čo ju nakoplo k tak veľkému kroku? Úplne prvou zmenou, ktorú Carina urobila, bolo pravidelné cvičenie fitness programu BBG Kayla Itsines. "Cvičila som doma poctivo presne 71 týždňov, ale potom som začala dvíhať činky. Najala som si osobného trénera a začala som dodržiavať zostavený jedálniček na mieru," spomína mladá mamička.

Zamilovala sa do silového tréningu a priznáva, že za jej súčasnú pevnú a vypracovanú postavu, môže práve zdvíhanie činiek a vzpieranie.

"Dynamický kardio tréning je skvelý pre stratu tuku a zníženie telesnej hmotnosti, ale nedá vašej figúre ten správny tvar, krivky, ktoré chcete a na ktoré budete právom pyšná. A chudnete pri ňom tiež," dodáva Carina.

https://www.instagram.com/p/BaxQ8m0Dcd1/?hl=en&taken-by=carinafitmama

Nebojí sa jesť!

Druhou zásadnou zmenou, ktorú sa rozhodla urobiť, bola strava. Začala sa zaujímať najmä o makrobiotiku. "Takže jem, čo sa mi páči, všetko, čo je v súlade s makrobiotickou stravou. To znamená čerstvé potraviny, obilniny, sezónne ovocie a zeleninu. To je základ môjho každodenného jedálnička," opisuje.

Podľa nej je pri ceste za lepšou postavou najväčšou chybou báť sa poriadne najesť a hladovať.

"Nájdite si taký spôsob stravovania, ktorý vyhovuje vášmu životnému štýlu a hlavne zabezpečí, že dostanete do tela všetky potrebné živiny, dostatok vitamínov a minerálov, ktoré vám dodajú dostatok síl a energie pre športový tréning a zároveň urobíte niečo pre svoje zdravie," zdôrazňuje Carina. Ako vyzerá jej typický denný jedálniček?

Raňajky: bielkoviny, banány a ovocné smoothie (pred tréningom)

Olovrant: miska ryže s kuracím mäsom a zeleninou (po tréningu)

Obed: mäso so zeleninou (surovú, dusenú, varenú v pare)

Olovrant: proteínová tyčinka, jogurt, varené vajcia, avokádo a orechy

Večera: losos alebo červené mäso so zeleninou

https://www.instagram.com/p/BXeAnc5AFqU/?hl=en&taken-by=carinafitmama

Nie som sebec, keď chcem čas pre seba!

“Na pohyb a pravidelnú stravu by si mala nájsť čas každá mamička,“ tvrdí Carina.

"Nájdite si cvičenie, ktoré vás bude baviť a uspokojovať." Ako sama hovorí, najťažšia časť procesu chudnutia nebol pohyb, ale začať správne jesť. Jej začiatky so zdravou výživou boli obzvlášť náročné, pretože v tom čase navyše prekonala tri potraty a bola na tom psychicky zle. Nevzdala to a rýchlo sa vrátila k svojmu pravidelnému režimu a dnes motivuje ženy a mamičky po celom svete.

https://www.instagram.com/p/BXSt54DAbMH/?hl=en&taken-by=carinafitmama

https://www.instagram.com/p/BTZxhydgV5S/?hl=en&taken-by=carinafitmama

https://www.instagram.com/p/BOQHzKABl8J/?hl=en&taken-by=carinafitmama 

Súvisiace články

Najčítanejšie