Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najrýchlejší TRIK, ako uvoľniť nos vášho dieťaťa: Za pár sekúnd bude voľne dýchať!
Zdielať na

Najrýchlejší TRIK, ako uvoľniť nos vášho dieťaťa: Za pár sekúnd bude voľne dýchať!

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Každý rodič vie, čo je to trápiť sa s plným nosom dieťaťa, ktoré ešte nedokáže smrkať. Trik tejto mamičky si pochvaľujú rodičia z celého sveta, je však skutočne bezpečný?

Zúfalí rodičia v snahe pomôcť svojmu chorému dieťatku často vyskúšajú rôzne finty či metódy našich babičiek. Táto metóda čistenia upchatého nosa detí rozdelila nielen rodičov, ale aj odborníkov na dva tábory. Pozrite sa, ako to funguje, vyskúšali by ste to aj na vašom dieťati?

Uvoľní nos za pár sekúnd

I keď mnohí rodičia si nevedia tento trik vynachváliť, lekári až takí nadšení nie sú. Je pravdou, že upchatý nos dieťatka je nielen nepríjemný, ale aj nebezpečný, najmä ak zaspí. V čom spočíva táto metóda?

Vo videu môžete sledovať, ako si mamička malú dcérku posadí na kolená a vysvetlí jej, aby nechala otvorené ústa kvôli dýchaniu. Rýchlym ťahom jej potom do jednej nosnej dierky vstrekla slanú vodu a následne jej hustý soplík doslova vyletel von.

Pozrite sa, ako mamička postupovala:

Je to bezpečné?

Ani lekári sa nedokážu zhodnúť v tom, či je táto metóda bezpečná, alebo nie, v každom prípade to funguje bezpečnejšie u väčších detí, ktorým sa dá vysvetliť, aby dýchali ústami. Lekári považujú za bezpečnejšie pomôcky a prostriedky, ktoré sú overené a ponúkané v lekárňach. Okrem toho odporúčajú pri upchatom nose a dutinách použiť vyšší vankúš pri spaní a  pomôcť môže aj zvlhčovač vzduchu.

Súvisiace články

Najčítanejšie