Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nedarí sa vám otehotnieť? Týchto 7 tipov vám pomôže splodiť vaše vytúžené dieťa
Zdielať na

Nedarí sa vám otehotnieť? Týchto 7 tipov vám pomôže splodiť vaše vytúžené dieťa

Zdroj: Profimedia

Túžite sa stať matkou a už nejaký ten čas sa vám nedarí počať s partnerom potomka? Máme pre vás rady, ktoré vám môžu pomôcť rýchlejšie otehotnieť.

Okrem pravidelnej preventívnej návštevy lekára vám dopomôžu rýchlejšie a ľahšie otehotnieť tieto triky. Vyskúšajte ich!

 Užívajte si sex

​Vieme, že je to ťažké, keď sú vaše myšlienky nastavené na dieťa. Skúste však nemyslieť na to, že možno práve teraz plodíte svojho potomka, ale sex si jednoducho užívajte ako v začiatkoch vášho vzťahu. Čím sa viac odreagujete, tým sa viac vaše telo uvoľní. Ženský orgazmus je veľkým pomocníkom pre ľahšie otehotnenie. Ak ho má pred partnerovým vyvrcholením, šance na otehotnenie sa zvyšujú.

Choďte na dovolenku

Pixabay.com

​Nenahovárame vás teraz, aby ste si našli vhodného zahraničného darcu, ale počas dovolenky je každý uvoľnenejší. Okrem toho, že sa človek nemusí stresovať v pracovnom prostredí, počas dovolenky sa skvele zregeneruje a oddýchne si...zabúda väčšinou aj na svoje starosti. A keď je dvojica v pohode, môže sa stať, že sa podarí vytvoriť aj malého drobca. Na rýchlejšie otehotnenie tiež dobre vplýva slniečko, podľa výskumov na to priaznivo pôsobí práve vitamín D. 

Jedzte tieto potraviny

​Viaceré už viete, že dobrým pomocníkom pri otehotnení sú potraviny, ktoré obsahujú vysoké percento kyseliny listovej a železa. Je to napríklad zelená zelenina ako je kel, brokolica, kapusta, špargľa, karfiol, špenát... Okrem toho si pokojne pochutnajte aj na banánoch, mangu, avokáde, pomarančoch, ale aj na orechoch, celozrnnom pečive, bravčovej pečeni či rybách.

Pite extrakt z hroznových jadier

Thinkstock

​Toto platí hlavne pre pánov. Hroznové jadierka sú nabité antioxidantami, ktoré majú množstvo priaznivých účinkov na telo. Disponujú skvelými protizápalovými schopnosťami a údajne, spolu s vitamínom C, pôsobia na cervikálny hlien tak, že spermie sa môžu ľahšie pohybovať.

Pozor na hmotnosť

Dobrý fyzický stav je tiež kľúčom k rýchlejšiemu a jednoduchšiemu otehotneniu. Nadváha a obezita negatívne vplývajú na proces plodenia. Okrem množstva zdravotných komplikácií, obezita spôsobuje aj neplodnosť. Preto, ak váš BMI index je nad 30, zatnite zuby a pokúste sa schudnúť.

Zabudnite na kofeín a cigarety

SITA

​To, že cigarety znižujú šancu otehotnieť, je zrejmé. Platí to však aj s kávou. Ak ste jej veľká milovníčka, chápeme, že vzdať sa kofeínovej pochúťky sa môže zdať náročné. Nenútime vás teraz seknúť s pitím kávy, ak vám dodáva pôžitok a dobrú náladu. Ak však behom dňa vypijete viac ako 4 šálky, znižuje sa vám možnosť otehotnieť až o 25 percent. 

Koenzým Q10

​Málokto vie, ale aj koenzým Q10 blahodárne pôsobí na zdravie. U mužov zvyšuje pohyblivosť spermií a u žien zlepšuje kvalitu vajíčok a zvyšuje šance na otehotnenie. Koenzým Q 10 môžete užívať v podobe tabletiek alebo v potravinách ako sú ryby, hovädzie a bravčové mäso, brokolica, paradajky, čučoriedky, pomaranče, orechy, hrozno, pšenica, slnečnica i kvalitné víno.

Najčítanejšie