Jasno
16°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Aj takto môže vyzerať rakovina kože: Myslela si, že je to len upchatý pór
Zdielať na

Aj takto môže vyzerať rakovina kože: Myslela si, že je to len upchatý pór

Zdroj: Profimedia.sk

Mladá mamička si jedného dňa všimla na svojom nose výrastok, ktorý tam predtým nemala. Spočiatku si myslela, že ide len o upchatý pór. Až vyšetrenie ukázalo, že ide o rakovinu!

29-ročná Lauren si z výrastku na nose, ktorý sa jej jedného dňa na tvári objavil a zväčšoval sa, najprv nič nerobila. Zašla dokonca ku kozmetičke, ktorá sa ho snažila vytlačiť. Keď jej však niekoľko mesiacov nemizol, začala mať obavy. Navyše na sociálnych sieťach natrafila na video, po ktorom nedokázala pokojne spať. 

​Na spomínanom videu bola totiž žena, ktorá si na tvári našla rovnaký výrastok ako mala ona a vykľula sa z neho agresívna forma rakoviny kože. Spomínaný výrastok totiž nemal žiadnu tmavú farbu a nebol ani neohraničený. Navštívila preto doktora, ktorý odobral vzorku a poslal ju na biopsiu. Výsledok ju šokoval - bola to agresívna forma rakoviny! Hoci výrastok rástol iba pomaly, lekár jej povedal, že sa bude šíriť ďalej...

Pozor na soláriá

Lauren mala dve možnosti - podstúpiť chemoterapiu alebo si dať výrastok chirurgicky odstrániť. Keďže ho mala na tvári a museli by jej vyrezať aj kus kože okolo, rozhodla sa pre chemoterapiu, ktorú aktuálne podstupuje. Svojím príbehom chce varovať iných ľudí, aby si všímali rôzne znamienka a výrastky, ktoré sa vám zrazu objavili na tele. Priznala tiež, že sa ju doktori hneď pri prvej návšteve opýtali, či kedysi chodila do solária. Práve nadmerné vystavovanie sa UV lúčom spôsobuje vo väčšine prípadoch vznik rakoviny kože. Lauren nebola výnimka a v mladosti tiež častokrát navštevovala soláriá. "Prosím vás, nepoužívajte ich. Rovnaké opálenie dosiahnete aj samoopaľovacím krémom. Ja som mala šťastie, že som si to objavila skoro..." priznala mamička pre britský web thesun.co.uk a snaží sa tak varovať iných. 

Profimedia.sk

Profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie