Jasno
22°
Bratislava
Vladislav
25.9.2024
Kvôli nadváhe čelí šikane: Nemienim schudnúť, hovorí plus size influencerka
Zdielať na

Kvôli nadváhe čelí šikane: Nemienim schudnúť, hovorí plus size influencerka

Zdroj: Profimedia

Neustálej kritike a odporúčaniam, že by mala schudnúť, má už plné zuby. Najnovšie sa vyjadrila, že chce mať nadváhu, pretože ju to živí a nemieni sa prispôsobovať okoliu.

26-ročná bacuľka Lindsay McGlone sa rozhodla vo veľkom hájiť práva ľudí s nadváhou a to aj napriek tomu, že je často veľmi kritizovaná. Naposledy ju ľudia zhejtovali pri cestovaní lietadlom do Bulharska. Mnohí sa vyjadrili, že by si mala kúpiť v lietadle rovno dve miesta, keď je taká korpulentná, píše mirror.co.uk. Influencerka je však presvedčená, že problém nie je jej postava, ale fóbia niektorých ľudí z nadváhy iných.

Som tučná, ale šťastná  

Britka tvrdí, miluje svoje telo, aj keď už na prvý pohľad má poriadnu nadváhu. „Byť tučný je skvelé. Hejteri mi hovoria, že som veľryba, tučné prasa a čoskoro umriem. Len sa tomu smejem. Moje telo nie je problém, ktorý by bolo treba riešiť,“ nechala sa počuť Lindsay a dodala, že ľudia so štíhlejšou postavou si často myslia, že tuční ľudia potrebujú pomoc, aby schudli.  

„Predpokladajú, že ak ste tuční, ste nezdraví. V mojom prípade sa mýlia. Je mojím právom zostať tučná,“ hovorí Lindsay, ktorá si na svojej nadváhe dokonca postavila živobytie. Za príspevky na sociálnych sieťach zarába toľko, že nemusí už inak pracovať.

Cestovanie pre všetkých 

Lindsay sa nedávno preslávila videom zo svojho letu do Bulharska. Chcela ukázať, že aj ľudia s obezitou majú právo cestovať ako každý iný človek. Práve ľudia s nadváhou sa často lietadlám vyhýbajú s obavou, že sa do pomerne úzkeho priestoru sedadla nezmestia a stanú sa nechceným terčom pozornosti, či dokonca posmechu. 

V spomínanom videu je aj jej žiadosť, aby jej palubný personál priniesol predlžovač bezpečnostného pásu, aby sa dokázala pripútať. Hoci video má vyše milióna zhliadnutí, medzi komentármi je aj poriadne veľa kritiky.

Kritiku si nepripúšťa  

Nad negatívnymi komentármi Lindsey len máva rukou. Výnimkou neboli ani „dobré rady“, že si mala so svojimi kilami radšej zakúpiť dve sedadlá.  

„Keby som si kúpila dve letenky, ľudia by povedali, že bránim ďalšej osobe v ceste na dovolenku,“ oponovala Lindsey s tým, že je aj pri cestovaní dôležitá ohľaduplnosť bez ohľadu na to, aké telo kto má. Plus size influencerka je presvedčená, že nie ona by mala so sebou niečo robiť. “Liečiť “ by sa vraj mali tí, ktorí nevedia tolerovať váhu iných ľudí.  

Čo si o jej názoroch myslíte vy?  

@rollinwithlindsay_ Flying with Ryan Air @Ryanair as a size 24. So I'll be honest I set my expectations SO low that this exceeded my expectations. I stood up and moved around on the flight, but didn't venture to the toilet. #plussizetravel #size24style ♬ original sound - Lindsay McGlone✨️

Súvisiace články

Najčítanejšie