Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Nič nespieva sladšie ako láska. A nič tak nepáli ako zrada... Prichádza Dievča z Neapola
Zdielať na

Nič nespieva sladšie ako láska. A nič tak nepáli ako zrada... Prichádza Dievča z Neapola

Zdroj: Ikar

Obľúbená autorka historických romancí a série Sedem sestier je späť s novinkou, ktorá poteší všetkých jej fanúšikov, aj tých nových.

Dievča z Neapola je totiž svieži príbeh z prostredia veľkých operných domov, ku ktorým mala blízko aj autorka – jej starý otec pracoval ako hlavný osvetľovač v Kráľovskej opere v Londýne.

Rosanna Meniciová je ešte len malé dievčatko, keď sa zoznámi s Robertom Rossinim, mužom, ktorý jej obráti život naruby. Roberto, operný spevák, v nej hneď rozpozná výnimočný spevácky talent a Rosanna sa podujme na náročnú cestu štúdia opery v Miláne, ktorá ju dovedie až na svetové operné pódiá. 

„Ďakujem, že si mi zaspievala, Rosanna. Roberto stále rozpráva o tvojom hlase.“ „Veru tak,“ ozvalo sa jej spoza chrbta. „Dal som meno a adresu učiteľa spevu tvojmu ockovi aj Lucovi. Luigi Vincenzi vyučoval v La Scale a pred pár rokmi odišiel do penzie. Žije tu v Neapole. Je jedným z najlepších v celom Taliansku a stále sa venuje nadaným žiakom. Keď k nemu pôjdeš, povedz mu, že som ťa poslal ja.“ „Vďaka, Roberto.“ Rosanna sa začervenala, cítiac na sebe jeho pohľad. „Máš výnimočný dar, Rosanna. Musíš si naň dávať pozor a pestovať ho. Ciao, maličká,“ Roberto ju chytil za ruku a znova jej ju pobozkal. „Som si istý, že sa jedného dňa znova uvidíme.“ 

Záletníckeho Roberta a skromnú Rosannu spája nielen vášeň pre spev, ale aj vzájomná príťažlivosť, ktorá prerastie v osudovú lásku. Miestami až zaslepenú lásku, za ktorú ponesú následky, pretože Rosanna postupne zisťuje, že ich vzťah ohrozujú nezvratné udalosti z minulosti. Dievča z Neapola je vášnivý príbeh lásky, ktorý sa odohráva v Neapole a v Miláne, na svetových operných scénach. Ľudsky vykreslené postavy, prostredie zapadnutých neapolských uličiek a lesk a sláva prestížnych opier robia z tejto knihy čitateľskú lahôdku s neuveriteľne silnou atmosférou. 

Fascinujúce Taliansko a operné scény, z ktorých sa vám zatočí hlava. Svet krásnej hudby a príbeh o veľkej láske, ktorá nemusí byť nevyhnutne šťastná. Príbeh, ktorý vás chytí za srdce... 

Príbeh Rosanny a Roberta napísala Lucinda Rileyová pred sedemnástimi rokmi. Vyšiel v roku 1996 s názvom Ária ešte pod jej vtedajším „spisovateľským“ menom Lucinda Edmondsová. Pred časom ju jedno z jej vydavateľstiev požiadalo o zoznam prvých diel. Povedala im, že momentálne sú všetky vypredané, no aj tak mali záujem o staré výtlačky. „A tak som sa vydala na expedíciu do nášho podkrovia, kde sa mi podarilo nájsť kópie ôsmich románov napísaných pred rokmi. Páchli potuchlinou a pokrývali ich myšacince a pavučiny,“ popisuje Lucinda. 

Ikar

 

Súvisiace články

Najčítanejšie